Odgovor Narodne stranke na to što Vuk Jeremić pomaže Vučiću 1foto Antonio Ahel/ATAImages

Narodna stranka je opozicija vlasti, ali nikada neće biti opozicija Srbiji, srpskom narodu i srpskim nacionalnim interesima, navodi se u saopštenju ove vanparlamentarne stranke, poslatom medijima dan pošto je predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio da mu je bivši lider i osnivač NS Vuk Jeremić ponudio pomoć na međunarodnom planu, koju je oberučke prihvatio.

Narodna stranka smatra da najavljena Rezolucija o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija predstavlja vanrednu opasnost po srpski narod, Srbiju, Republiku Srpsku i sve naše buduće generacije, kao i neposrednu pretnju za mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu. Usvajanjem ovakve rezolucije trajno bi i nepravedno bio utisnut beleg genocida celokupnom srpskom narodu, navodi se u saopštenju NS, budući da je Jeremić, kao bivši predsednik Generalne skupštine UN i bivši šef diplomatije Srbije, ponudio pomoć Vučiću u svojstvu poznavaoca međunarodne diplomatije.

„Verujemo da je u ovom trenutku Srbiji potrebno državno i nacionalno jedinstvo kako bi se uz punu podršku i mobilizaciju svih diplomatskih kapaciteta, odlučno i energično delovalo protiv usvajanja ovakve rezolucije. Posebno smo zabrinuti zbog sadržaja Rezolucije, koji je sročen na izuzetno perfidan način, tako da na duže staze ugrozi interese srpskog naroda bez da to bude očigledno mnogim zemljama koji će se o njoj izjašnjavati u Njujorku krajem ovog meseca“, navodi se u saopštenju Narodne stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari