Održan sastanak pokrajinskog premijera Mirovića i novog ambasadora Brazila 1foto: Biro za odnose sa javnošću Pokrajinske vlade

Predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović sastao se danas sa novoimenovanim ambasadorom Brazila u Srbiji Žozefom Maurom da Foneskom Kosta Koutom. Na sastanku su se složili da dve zemlje neguju iskreno prijateljstvo u punom kontinuitetu, još od uspostavljanja diplomatskih odnosa 1938. godine.

„Zainteresovani smo za tešnju saradnju i povezivanje AP Vojvodine sa brazilskim regionima i institucijama, sa akcentom na oblastima poljoprivrede i prehrambene industrije, s obzirom na to da je Brazil jedan od najvećih proizvođača hrane u svetu“, poručio je Mirović.

Na sastanku je bilo reči i o proizvodnji biodizela od poljoprivrednih kultura u cilju smanjenja zavisnosti od goriva. Takođe izražena je i obostrana želja da se višedecenjsko prijateljstvo konkretizuje na što više polja, u oblastima zajedničkog interesa.

Ambasador Brazila istakao je da su regioni dve zemlje slični, kada je reč o potencijalima, s obzirom da Brazil godišnje proizvede hrane za 900 miliona ljudi, navodi se u saopštenju Biroa za odnose sa javnošću Pokrajinske vlade.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari