Dragoljub Bakić: Opozicija ne može da izvede uspešnu revoluciju 1Foto: FoNet/Aleksandar Mijailović

Aktuelna opozicija sigurno ne može da izvede nikakvu smislenu i uspešnu revoluciju, mišljenja je arhitekta Dragoljub Bakić, u odgovoru na pitanje Danasa o tvrdnjama pojedinih opozicionih političara da ako ne bude učešća opozicije i ovog puta na izborima – alternativa je – revolucija, nemiri i veliki protesti.

Poslednji je o tome govorio potpredsednik Narodne stranke, Miroslav Aleksić, a mesecima unazad, pre i tokom dijaloga vlasti i opozicije o izbornim uslovima, takvu altenartivu ispostavljaju gotovo svi lideri takozvane bojkot opozicije.

Aleksić je juče za N1 rekao da što se tiče medijskih sloboda, proteklih meseci, koliko traju pregovori oko izbornih uslova, gotovo da nema pomaka, iako, kako tvrdi, na Javnom servisu postoje pokušaji da se formalno ispoštuje to da se opozicija pojavi na RTS – ali da se pazi da se ne kaže ništa što bi moglo da utiče na rejting režima i ove vlasti. U kontekstu revolucije kao alternative učešća na izborima, Miroslav Aleksić je naveo da vlast ne bi želela ništa da promeni, ali da je njima ipak neophodna opozicija u parlamentu.

Dragoljub Bakić: Opozicija ne može da izvede uspešnu revoluciju 2
foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO)

U odgovoru na pitanje kako vidi revolucionarni ishod, odnosno odbijanje opozicije da učestvuje na predstojećim izborima – veruje li u njega, kao i kako bi se, u slučaju da veruje, taj revolucionarni poduhvat opozicije završio, Dragoljub Bakić kaže da pitanja o revoluciji i koliko u nju veruju, treba postaviti onima koji je zagovaraju kao alternativu.

Intenzivno pripremamo protest, ekološki ustanak za opstanak, koji će biti organizovan 11. septembra. Ja i dalje ostajem pri stavu da od svih pregovora oko izbornih uslova nema ništa i da samo treba tražiti da se razdvoje beogradski izbori i da se obave prvi i da na njih moraju izaći svi. To nam je obaveza – smatra Bakić.

Prema njegovim rečima, ako građani Beograda nisu u stanju da se organizuju i ovako „štetočinsku korumpiranu vlast najure u doba duboke ekološke i društvene krize, onda bolju vlast i ne zaslužuju“.

– Inače ovako razbijena opozicija sigurno je da ne može da izvede nikakvu smislenu i uspešnu revoluciju. Prvi dan i nekako. Šta posle? – zaključuje Dragoljub Bakić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari