Opozicija traži ostavku gradonačelnika Kikinde zbog blokade računa grada 1Foto: Screenshot Youtube/DownTown Films

Opozicione partije u Skupštini Grada Kikinde su tražile ostavku gradonačelnika Nikole Lukača iz Srpske napredne stranke, zbog nedavne blokade računa Grada.

Blokada je nastala zbog sudske presude radi naplate više od 200 miliona dinara obaveza prema privatnoj građevinskoj kompaniji.

Predstavnik Nove Demokratske stranke Srbije Ladislav Tomić je kazao da je gradonačelnik „odbio dve ponude, umesto da nađe rešenje i pristane na predlog tužioca da se na neki način isplata od 216 miliona ne izvede tako da ne dođe do blokade računa“.

Gradonačelnik Lukač je najavio da uložiti zahtev za reviziju tog „sramnog sudskog postupka“ jer „ima ogromnih propusta i kod određenih nadležnih organa“, i podneti krivične prijave „protiv svih koji su učestvovali i u svedočenjima“ jer su „oštetili budžet“.

U Gradu Kikindi kažu da da će se sve ugovorne obaveze izmiriti do kraja godine, da je do sada isplaćeno oko 90 miliona dinara, da direktni i indirektni korisnici neće biti uskraćeni, a da će se određene investicije odložiti.

Na sednici Skupštine Grada Kikinde usvojen je konsolidovani budžet za 2022. u znosu od oko tri i po milijarde dinara, koji je realizovan sa više od 90 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari