Opozicija zahteva da se "slučaj Čamagić" nađe na dnevnom redu sednice Privremenog organa Beograda 1BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Kandidat za gradonačelnika koalicije „Srbija protiv nasilja“ Vladimir Obradović i nosilac liste za Beograd Dobrica Veselinović zahtevali su danas dopunu dnevnog reda sednice Privremenog organa glavnog grada slučajem zloupotrebe javnih konkursa u kojima je učestvovala v.d. gradske sekretarke za obrazovanje i dečju zaštitu Aleksandra Čamagić.

Obradović je ocenio da će, Čamagić i predsednik Privremenog organa Aleksandar Šapić, ukoliko nemaju šta da kriju, doći na sednicu sa dokumentacijom i dokazima da istraživanja Balkanske istraživačke mreže nisu tačna.

U međuvremenu, današnja sednica Privremenog organa, koja je trebala da bude održana u 15.45 časova, otkazana je i odložena za ponedeljak.

Obradović je naveo da je na toj sednici dnevnim redom bio predviđen treći rebalan budžeta Beograda.

„Odlazeća vlast ima veoma bahat odnos prema planiranju i potrošnji novca građana. Kako je moguće da su za deset odsto omašili prihod grada? Neće moći da budu realizovani mnogi planovi, a Šapić je najviše štedeo na obrazovanju i saobraćaju“, rekao je Obradović.

Nosilac liste za Beograd koalicije „Srbija protiv nasilja“ Dobrica Veselinović naveo je da treći rebalans budžeta pokazuje da ne postoji nikakvo sistemsko i strukturalno planiranje u gradu.

„Još jedna važna odluka je ona o ponovnim vaučerima za decu grada. Ta mera je neselektivna. Oko 20 miliona evra je opredeljeno za te vaučere. Za tih 20 miliona evra mogao je grad da nabavi nekoliko kompozicija za Beogradski voz, da investira u zamenu deset odsto individualnih ložišta i mogao je da napravi veliki broj programa koji bi se odnosili na problem nasilja u gradu“, rekao je Veselinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari