Organizatori protesta "Srbija protiv nasilja": Zahvaljujemo se policiji 1foto Miroslav Dragojević

Organizatori sutrašnjeg protesta „Srbija protiv nasilja“ se zahvaljuju policiji jer se na prethodnom protestu, održanom u ponedeljak, 8. maja, ponašala po zakonu i miran skup na kojem se okupilo više desetina hiljada građana protekao je bez incidenata.

Pozivamo policiju da se tako ponaša i tokom protesta zakazanog za petak, 12. maj, i da ne upotrebljava silu protiv građana koji žele Srbiju bez nasilja i da ne strahuju za živote svoje dece kada ih pošalju u školu, navodi se u zajedničkom saopštenju.

Policajci takođe imaju svoje porodice i oni žive u Srbiji, i ljudi koji se okupljaju na protestima bore se za bezbednost i sigurnost i njih i njihovih porodica.

Skup građana „Srbija protiv nasilja“, koji će biti održan sutra u 18 sati ispred Skupštine Srbije, biće takođe miran i nenasilan i očekujemo od policije da se u skladu s tim i ponaša, zaključuje se u saopštenju.

Organizatori iz političke opozicije su Narodna stranka, Stranka slobode i pravde, Ne davimo Beograd, Moramo Zajedno, Ekološki ustanak i Demokratska stranka.

Protest podržavaju Socijaldemokratska stranka i pokreta Srbija centar – Srce, iako, koliko je javnosti poznato, nisu uključeni u organizaciju protesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari