Orlić sa predstavnicima Belorusije o unapređenju odnosa i Kosovu 1foto: Narodna skupština

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić razgovarao je danas sa zvaničnicom beloruskog parlamenta Tatjanom Runjec i ambasadorom Belorusije u Beogradu Valerijem Briljovim o unapređenju odnosa dve zemlje i o Kosovu.

Na sastanku Orlića sa Briljovim i Runjec, predsednicom odbora za ekonomiju, budžet i finansije gornjeg doma beloruskog parlamenta, bilo je reči odnosima dve zemlje i njihovom unapređenju kroz međuparlamentarnu saradnju, prvenstveno aktivnim povezivanjem poslaničkih grupa prijateljstva, saopštila je Skupština Srbije.

Na sastanku održanom na marginama 60. Generalne skupštine Parlamentarne skupštine Crnomorske ekonomske saradnje, Runjec i Briljov su potvrdili „principijelan stav“ o nepriznavanju nezavisnosti Kosova i „kontinuiranu podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije“, navodi se.

Orlić je na tome zahvalio i naveo da „biti na strani Srbije danas znači biti na strani međunarodnog prava“, piše u saopštenju.

On je, kako se navodi, informisao sagovornike o aktuelnoj situaciji na Kosovu i „opasnim provokacijama Prištine kojima se krše svi potpisani sporazumi“.

„Srbi su i fizički ugroženi, ljude prebijaju, hapse, uništavaju im se životi zbog ‘verbalnog delikta’, oduzima im se imovina. Krajnji cilj ovog terora je jasan, proterati Srbe sa prostora Kosova i Metohije. Srbija to neće dozvoliti i snažno stoji uz svoj narod“, kazao je Orlić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari