Orlić: SNS sa maksimalno dobrom voljom ušla u ovaj proces 1Foto: BETA/NENAD PETROVIC/DS

Funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Orlić izjavio je danas da veruje da se sutra može doći do nekog dogovora u ovoj rundi međupartijskog dijaloga uz posredovanje Evropskog parlamenta, ali da to ne zavisi samo od SNS, koja je sa maksimalno dobrom voljom ušla u ovaj proces.

Mi smo sa svoje strane bili konstruktivni, analizirali smo predlog tema i potrudili se da pronađemo što više elemenata na kojima možemo da pronađeno za sve prihvatljiv, a pozitivan okvir, rekao je Orlić novinarima u pauzi međupartijskog dijaloga.

Dali smo svoje komentare, objasnili pozicije i verujemo da će biti dovoljno prostora da nastavimo razgovor i verujemo da pronađemo zajednički imenitelj kojim će biti zadvoljna većina učesnika dijaloga, ne računajući one za koje se unapred znalo da nisu zadovoljni ni na koji način i koji su došli da bi otišli, rekao je on.

Verujem da ćemo u konstruktivnoj atmosferi i duhu dobre volje pronaći rešenje kao i prilikom prve runde dijaloga, naglasio je Orlić.

Ništa strašno nije bilo sa Đilasom, rekao je Orlić, ništa strašno, tragično i nikakvg vređanja sa naše strane nije bilo.

Oni su rekli šta su imali, pokupili se da idu, mi smo izneli svoje stavove na maksimalno konstruktivan način i kao što je slučaj na sastancima, prokomentarisali pozicije onih drugih, predočio je on.

Izbornim uslovima suštinski ne fali ništa, a neki namerno govore neistinu. Čuli ste da je urednik novina Nova Simonović objasnio – rekao je da su pozicije bile prošle godine ne zato što imaju da zamere izbornim uslovima, nego su imali problem što nemaju politiku i da su isuviše slabi, podsetio je Orlić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari