Orlić tvrdi da Skupština nema francusko-nemački predlog: "O njemu se neće raspravljati, nije zvaničan dokument" 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić izjavio je da će posebna sednica o Kosovu i Metohiji koja počinje danas „trajati koliko mora“, a da će sve vreme biti prisutan i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji će odgovarati na pitanja poslanika.

Orlić je za RTS izjavio da na sednici neće biti reči o francusko – nemačkom predlogu za Kosovo, jer je u pitanju „non pejper“, kao i da Srpska napredna stranka (SNS) čiji je funkcioner, nije pozvala na okupljanje svoje pristalice ispred Skupštine Srbije, dok u njoj traje sednica.

„Kad neko kaze ‘non pejper’ to nije zvaničan dokument, takvo nešto Skupština nema“, rekao je Orlić.

Na pitanje da li će se na sednici parlamenta raspravljati o predlozima koje su podnele stranke iz opozicije, za rešavanje problema na Kosovu, Orlić je rekao da neće, i da „te stvari nisu pisane i pravljene da se o njima raspravlja u Skupštini, nego da se njima maše u rukama“.

„Ne očekuju oni, znaju da ne može da bude na sednici, pogotovo neke peticije. Nema suštinskog sadržaja, a iskrenosti nema ni u tragovima“, kazao je Orlić.

Naveo je da ipak, tokom skupštinske rasprave, „svako može da predloži šta god hoće“, ali da bi jedini „pravi način“ konstruktivnog rada opozicionih stranaka bio da „pruženu ruku predsednika republike uvaže i prihvate na odgovarajaući način“.

Prema njegovim rečima, sednici će prisustvovati i predstavnici Srba sa Kosova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari