Osmani: Epopeja OVK odredila našu sudbinu kao naroda i države 1Printskrin Tviter Vjose Osmani

Na svečanoj sednici Skupštine Kosova ;povodom 26 godina od pogibije skoro cele porodice Jašari i njenih gostiju ;što se obeležava u okviru manifestacije „Epopeja Oslobodilačke vojske Kosova (OVK)“, predsednica Kosova Vjosa Osmani je danas rekla da je „osnivanje OVK odredilo sudbinu Kosova kao države“, a premijer Aljbin Kurti da „legendarni komandant Adem Jašari ima najveći udeo u istoriji Kosova“.

Manifestacija „Epopeja OVK“ traje do 7. marta uz mnoge događaje koji se završavaju 7. marta s „Noći vatre“ u kompleksu „Adem Jašari“ u Prekazu.

Osmani je rekla da je Kosovu „sada više nego ikada potrebno jedinstvo za pitanja od nacionalnog interesa“.

„Na nama je da ispišemo novo poglavlje istorije naše zemlje, razvoj i međunarodnu afirmaciju Republike. Kosovo je naša domovina koja zaslužuje našu nepokolebljivu posvećenost“ – rekla je Osmani.

Premijer Kurti je pred poslanicima rekao da je „danas na Kosovu sloboda za koju se Adem Jašari borio do smrti – paradigma života i zakon modernog društva“.

Na sednici su govorili i predsednik kosovskog parlamenta Gljauk Konjufca i predstavnici poslaničkih grupa.

Kurti: Nije tačno da sam pokvario odnose sa saveznicima

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je danas da optužbe da kvari odnose sa međunarodnim saveznicima nisu tačne.“Nije tačno“, odgovorio je Kurti na pitanje da li su tačne izjave opozicije da je pokvario odnose Kosova i međunarodnih saveznika.

Kada je u pitanju odnos prema dinaru, Sjedinjene Američke Države, ali i Evropska unija, jedinstvene su u kritici Kurtijeve vlade, tražeći da se odloži primena odluka Centralne banke Kosova.

Američki ambasador na Kosovu Džef Hovenijer rekao je da je pitanje dinara uticalo na odnose dve zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari