Osuda pretnji upućenih aktivisti Brajanu Brkoviću u Novom Sadu 1FOTO: FEFA

Ekološki ustanak, stranka Zajedno i koalicija Moramo najoštrije osuđuju pretnje upućene aktivisti Brajanu Brkoviću, neumornom borcu za ljudska prava i čoveku na prvoj liniji odbrame Novog Sada od režimsko-investitorskog kriminala, saopštile su danas ove političke organizacije.

Kako se dodaje, juče je, tokom velikog protesta „Buna protiv mafije“, Novi Sad oblepljen plakatima sa Brajanovim likom, koji očevidno imaju nameru da glupim, besmislenim i nasilnim porukama stimuilišu ekstremizam u tipičnom maniru fašističkih poziva na linč.

– Plakati u vidu poternica, pritom već danima praćeni primitivnim tabloidnim naslovima, služe da se, na uobičajeno kukavički anoniman način, crtaju mete na slobodoumnima, na borcima za normalan život i za oslobođenje gradova koje nam pred našim očima režim otima, zagađuje i uništava – piše u saopštenju.

Nesumnjivo, ističe se dalje, iza takve uobičajeno kukavički anonimne kampanje, svako može da razazna potpis režima, banalnog u svom zlu, kriminalnog u svojoj suštini.

– Podrška Brajanu Brkoviću i svim braniteljima našeg Novog Sada – zaključuje se u saopštenju.

Podsetimo, uoči početka jučerašnjeg protesta u Novom Sadu, pojavili su se plakati i nalepnice sa likom aktiviste Brajana Brkovića na kojima je, između ostalog, pisalo: „Cigla, štangla, baklja, taj rad – zar se tako čuva Novi Sad“, kao i „Kakav deda takav unuk, zar za njim da krene novosadski puk“, odnosno „Policiju tuče, krv priziva, zastavu kalja – zar ti takav kao predvodnik valja“.

Takođe, režimski tabloidi danima unazad pišu uvredljice i tekstove koji pozivaju na linč Brajana Brkovića, aludirajući na njegovo poreklo,

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari