Ozvaničena koalicija za lokalnu vlast u Kragujevcu koju čine SNS, SPS i grupa građana 300 Kragujevčana 1Foto: iKragujevac

 

Posle skoro dvomesečnih spekulacija, poznato je ko će od sutra na konstitutivnoj sednici Skupštine grada imati loklanu vlast u Kragujevcu. Koalicija koju čine obornici SNS, SPS i grupe građana 300 Kragujevčana. Kao što se i očekivalo.

Ovu vest je eksluzivno, večeras objavio kragujevački portal iKragujevac koji slovi za glasilo lokalnog SNS-a.

U sklopu priprema za sutrašnju skupštinsku sednicu na kojoj se bira novi predsednik Skupštine Grada Kragujevca, Srpska napredna stranka (SNS) i Socijalistička partija Srbije (SPS) su danas zvanično označile koaliciju sa grupom građana 300 Kragujevčana, objavljeno je na sajtu iKragujevac.

Takođe, u istom tekstu je i potvrđeno da će „ova koalicija će podržati izbor Ivice Momčilovića, člana SPS-a, za predsednika Skupštine”, o čemu je Danas već pisao.

– Momčilović je iskusan političar sa dugogodišnjim iskustvom rada u lokalnoj samoupravi. Obavljao je funkciju zamenika gradonačelnika Kragujevca. Njegova kandidatura, uz podršku koalicije koju čine najveće političke partije u Skupštini i značajna grupa građana, smatra se izvesnom za sutrašnju sednicu, navodi iKragujevac.

Kako oni pišu predstavnici koalicije su na današnjoj sednici gradskog odbora Srpske napredne stranke istakli da veruju da Momčilović ima neophodna znanja, iskustvo i lične kvalitete da predvodi Skupštinu Grada i doprinese daljem razvoju Kragujevca.

Ovim je priča o mogućoj koaliciji na nivou Grada Kragujevca završena i već od sutra započinje novi mandat, zaklučili su na kraju svog teksta iz iKragujevca.

Da posetimo, sutra je u Kragujevcu zakazana konstitutivna sednica Skkupštine grada na kojoj će se po najavi Privremenog organa potvrditi – verifikovati mandati odbornika, kao i obaviti izbor predsednika i postavljanje sekretara Skupštine grada.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari