Pajtić: Trenutak je za zbijanje redova 1Foto: FoNet/Marija Đoković

Profesor Univerziteta u Novom Sadu Bojan Pajtić, kaže da je u ovom trenutku najvažnije da se parcijalni stranački interesi ostave po strani.

On je komentarišući otvoreno pismo istraživača Instituta za fiziku Slobodana Prvanovića rekao da je poslednji trenutak za zbijanje redova.

„S obzirom da se bliže beogradski izbori, a jedino na tim izborima (s obzirom na obrazovnu i socijalnu strukturu birača u glavnom gradu), ujedinjena opozicija ima šansu da pobedi vladajuću koaliciju, poslednji je trenutak za zbijanje redova. Ta pobeda bi bila zamajac za promene u čitavoj Srbiji u narednim godinama. U ovom trenutku najvažnije je da se parcijalni stranački interesi  ostave po strani, jer u državi kojom vlada autokrata potpomognut mafijašima, nikakvog značaja nema koja opoziciona stranka je najmanje mala unutar opozicionog korpusa koji ne može da pobedi režim“, kaže Pajtić.

Kako  dodaje, zato bi stavljanje ugledne i široko poznate ličnosti iz sveta nauke, kulture ili sporta na čelo prestoničke jedinstvene opozicione liste pokazalo nivo zrelosti opozicionih političara u ovako teškom vremenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari