Pajtić: Trenutak je za zbijanje redova 1Foto: FoNet/Marija Đoković

Profesor Univerziteta u Novom Sadu Bojan Pajtić, kaže da je u ovom trenutku najvažnije da se parcijalni stranački interesi ostave po strani.

On je komentarišući otvoreno pismo istraživača Instituta za fiziku Slobodana Prvanovića rekao da je poslednji trenutak za zbijanje redova.

„S obzirom da se bliže beogradski izbori, a jedino na tim izborima (s obzirom na obrazovnu i socijalnu strukturu birača u glavnom gradu), ujedinjena opozicija ima šansu da pobedi vladajuću koaliciju, poslednji je trenutak za zbijanje redova. Ta pobeda bi bila zamajac za promene u čitavoj Srbiji u narednim godinama. U ovom trenutku najvažnije je da se parcijalni stranački interesi  ostave po strani, jer u državi kojom vlada autokrata potpomognut mafijašima, nikakvog značaja nema koja opoziciona stranka je najmanje mala unutar opozicionog korpusa koji ne može da pobedi režim“, kaže Pajtić.

Kako  dodaje, zato bi stavljanje ugledne i široko poznate ličnosti iz sveta nauke, kulture ili sporta na čelo prestoničke jedinstvene opozicione liste pokazalo nivo zrelosti opozicionih političara u ovako teškom vremenu.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Pajtić: Trenutak je za zbijanje redova”

  1. Slazem se, ali ne slazem se da je razlog „obrazovanje“ Beogradjana. Procentualno, svuda je obrazovanje isto. Mediji su dostupni i ljudi imaju vise para. To su odrednice koje su kljucne da se izadje na izbore i pobedi. Kada padne Beograd, gotovi su

  2. Treba da zbijete redove, da pobedite, a nakon preuzimanja vlasti da međusobno ratujete sve dok vas opet ne pobedi neka novostvorena stranka.

  3. Zbijanje redova je protivno uputstvima Kliznog Štapa o fizičkom distanciranju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.