Pajtić za Danas o grafitima "Pajtić lopov": Natpise protiv Vođe ili Vučevića uklone za sat, dva, a ove će morati da spere kiša 1foto FoNet Milica Vučković

Profesor Univerziteta u Novom Sadu Bojan Pajtić kaže da jedina funkcija pisanja grafita po ulicama Novog Sada socijalni linč i blaćenje svakog ko se usudi da išta kaže protiv režima.

Na ulicama Novog Sada osvanili su novi grafiti „Pajtić lopov“ i „Bora psiho“, nakon što su ulice Novog Sada i Beograda  ispisane grafitima „Milica lažljivica“ i „Miloš Francuz“.

Pajtić je kaže video grafite i seća se da su naprednjaci to radili i dok se bavio politikom.

– Naprednjaci su pisali takve stvari i dok sam se bavio politikom. Tada se to moglo nazvati prljavom kampanjom. Najprljavijom, najprostačkijom, ali kampanjom. S obzitom da se već sedam godima ne bavim politikom, jedina funkcija ovakvog ponašanja je socijalni linč i blaćenje svakog ko se usudi da išta kaže protiv režima. Musolinijevi fašisti su u svojim redovima imali posebnu kategoriju “aktivista” čija je funkcija bila da prospu kofu fekalija na govornike koji su na skupovima istupali protiv režima. Ideja je bila da neistomišljenike ponize i ućutkaju. Vučeviću za to služe Vučević i njegova ekipa, samo je u kofama farba – kazao je on.

Na pitanje šta misli da je neposredni povod za ovo odgovara da je to što je još živ i nije umukao.

– Neposredni povod je što sam jos živ i nisam umuknuo, a sačuvali su šablone od prošlog puta. Dovoljno je da se kritički osvrnete na bilo šta u ovoj državi, pa da budete deo divljačke kampnje SNS. Inače, ukoliko neko napiše grafit protiv Vođe ili Vučevića, to komunalne službe uklone za sat ili dva. Ovo će ostati dok kiša ne spere. Ili dok građani ne “speru” ovu mafijašku klevetničku vlast polusveta i ološa – zaključuje Pajtić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari