Parović: Napravio bih spisak ko se finansira iz inostranstva 1Foto: www.milosparovic.rs

Kandidat za predsednika Srbije i lider Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović izjavio je za N1 da bi se zalagao za uvođenje zakona koji postoji u Rusiji gde je svako ko dobije novac iz inostranstva „automatski označen agentom stranog interesa“.

„Napravio bih spisak organizacija koje se finansiraju iz inostranstva. Jer, Srbija je danas delovanjem brojnih plaćenika sa strane destabilizovana zemlja“, izjavio je Parović.

Govoreći o izjavi da će se zalagati za „Veliku Srbiju“, koju je dao u predsedničkoj kampanji, Parović je objasnio da je reč o poruci da Srbija napravi jedinstven kulturni prostor, kao jednog nadržavnog projekta, a podrazumevala bi zaštitu civilizacijskih i kulturnih tekovina.
„Za mene su Banjaluka, Vukovar, Priština, Podgorica, Beograd i Novi Sad deo tog jedinstvenog kulturnog prostora i to je moja vizija ‘Velike Srbije’. Dakle, ne bih ugrožavao teritorijalni integritet bilo koje države“, objasnio je Parović.

Prema njegovom mišljenju, brojni ostali kandidati nemaju politički program, već im je jedina tačka programa „Ua Vučić“. Na pitanje šta misli o aktuelnom premijeru Srbije i predsedničkom kandidatu, Parović kaže da bi „verovatno bio s njim u izborima da o Aleksandru Vučić misli pozitivno“.
„Ima stvari koje je uradio dobro, ali ima i onih koje je uradio loše“, rekao je on.

Parović kaže da ne tvrdi da je Luka Maksimović direktno odgovoran za pretnje novosadskom advokatu i funkcioneru Narodnog slobodarskog pokreta Miroju Jovanoviću, ali smatra da je napravljena atmosfera koja je dovela do toga da se nekom preti.
Odgovarajući na pitanje o Evropskoj uniji (EU), Parović kaže da Unija danas najviše liči na Jugoslaviju iz 1990. godine.

„Ja to opisujem kao kafanu u kojoj je već izbila tuča. A vi ako ste pristojni i normalni, je li ulazite u kafanu u kojoj je izbila tuča? EU više ne nudi rešenje za bilo koji problem, EU kakvu poznajemo za pet godina neće postojati“, smatra Parović.

Kaže da bi se zalago za uspostavjanje Srbije kao politički i vojno neutralne države, a da bi odnos sa Rusijom bio na istom ili višem nivou nego danas.

Briselski dijalog Parović opisuje kao „problematičan čin“ s obzirom da, prema njegovom mišljenju, predstavlja nastavak politike koju je započeo tadašnji ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari