Parović: Vučić 99 odsto šalje, a 100 odsto ne šalje vojsku na Kosovo 1Foto: Beta/BRANISLAV BOZIĆ/MO

Ako bi trebalo matematički opisati trenutnu poziciju Srbije oko Kosova i Metohije, onda bi formula po kojoj Vučić 99 odsto šalje, a 100 odsto, ne šalje vojsku na Kosovo bila najtačnija, navodi u pisanoj izjavi Miroslav Parović, predsednik vanparlamentarnog udruženja Narodni slobodarski pokret.

Suština čitave igre sa zloupotrebom vojske i patriotskih osećanja većina građana Srbije je u tome što su se pojavila nerazumevanja u partnerstvu Vučića sa Zvonkom Veselinovićem i Milanom Radoičićem, dodaje Parović.

„Zbog toga barikade na severu Kosmeta služe da bi dvojac kontroverznih biznismena otvorio nezavisnu liniju pregovora sa stranim faktorom. Ovo se naravno Vučiću nimalo ne dopada i otuda vojskom pokušava da istom tom stranom faktoru poruči da je i on spreman da izazove veliku krizu“, smatra Miroslav Parović.

„Sve u svemu, Srbi na KiM su taoci ovakvih ljudi, a Srbija i srpski nacionalni interes su ugroženi samom činjenicom ko su nam zastupnici. Otuda nema rešenja za bilo koji problem u zemlji dok ne bude srušena ova kriminalizovana i korumpirana vlast koja je uzrok svih izdaja, poskupljenja i zagađenja“, navodi čelnik MSP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari