Pastor: Dignute glave podržaćemo Vučića na predsedničkim izborima 1Ištvan Pastor Foto: Wikipedia

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor je izjavio danas na Paliću da je u nedavnom razgovoru sa predsednikom Srbije,Aleksandrom Vučićem rekao da će ga njegova stranka podržati kao kandidata na izborima za predsednika Srbije.

„Proteklih pet godina je potvrdilo našu rešenost da sa dignutom glavom tu odluku donesemo i da je zastupamo. Spreman sam učiniti to i javno na manifestacijama vezano za njegovu kampanju“, naveo je Pastor.

Pored toga, kako kaže, sa predsednikom je razgovarao i o predstojećim parlamentarnim izborima na kojima će SVM učestvovati samostalno.

„Želimo da izvojevamo jedan relativno visok legitimitet od strane našeg biračkog tela, i nakon toga da nastavimo saradnju, koja je obeležila proteklih 15 godina, kao koalicioni partneri u republičkom parlamentu, odnosno izvršnoj vlasti“, rekao je Pastor.

Bilo je reči i o dve velike investicije na Paliću, o okončanju radova na akva parku i o izgradnji jednog hotela.

„Za akva park je do sada potrošeno oko 880 miliona dinara. Po sadašnjoj proceni, nedostaje još negde oko 730 miliona dinara. U ovoj godini je u budžetu grada Subotice za ove namene odvojeno 111 miliona dinara“, kazao je Pastor.

Prema njegovim rečima, predsednik Vučić je izrazio razumevanje i rešenost da Republika pruži pomoć.

„Molio sam predsednika da iznađemo izvor za ostatak, kako bi u jednom doglednom vremenu, u toku ove godine, mogli ovu investiciju okončati, jer je ona bitna za Palić i Suboticu, ali i za čitavu zemlju. To bi onda značilo permanentnu privlačnu snagu što se tiče Palića kao turističke destinacije“, napominje Pastor.

Dodaje da su razgovarali i o ideji izgradnje velikog, ambicioznog i kvalitetnog hotela koji bi se nalazio između hotela Prezident i Muškog štranda.

„Imamo i investitora, a reč je o investiciji od 40 miliona evra“, navodi Pastor.

Razgovori će u toku sledeće nedelje biti nastavljeni sa investitorima, kaže Pastor i dodaje da se nada da će u ovoj godini moći da pristupe toj investiciji.

„To bi zajedno sa izgradnjom pruge od Subotice do Segedina, sa jačanjem mogućnosti prelaska sa granice, čitav ovaj prostor praktično stavio u jednu potpuno drugačiju situaciju“, ocenjuje Pastor.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari