Pastor nakon konsultacija sa Vučićem: SVM će biti deo vlasti, Elvira Kovač neće biti predsednica Skupštine 1Foto: Vojin Radovanović

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor nakon konsultacija u Predsedništvu i razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem rekao je da će njegova stranka biti deo vladajuće koalicije, ali da neće imati ministre.

Predstavnici SVM su u Predsedništvo pristigli u 10:30, a iskoristili su gotovo čitav termin.

Kako su Pastor i predstavnici SVM izlazili iz zdanja na Andrićevom vencu, tako su u njega ulazili predstavnici Srpske stranke Zavetnici na čelu sa predsednicom Milicom Đurđević Stamenkovski.

Pastor je medijima prišao nakon što se rukovao sa Simom Spasićem koji je Pastoru aplaudirao, a Đurđević Stamenkovski dobacivao.

– Savez vojvođanskih Mađara će biti deo parlamentarne većine. Kakva će ta većima biti u ovom momentu ja u potpunosti ne znam jer su konsultacije u toku. Naše učešće je sigurno. To je bila i ponuda od predsednika i to je i naša želja, naveo je Pastor medijima, dodavši da su površno razgovorali o budućoj Vladi.

Napomenuo je da njegova stranka ministre neće imati, već državne sekretare, kao i da Elvira Kovač iz SVM neće biti predsednica Skupštine, kako su ranije mediji spekulisali.

Žele da preuzmu deo odgovornosti za rad ministarstava preko državnih sekretara, a ministre neće imati jer su stranka koja koncentrisana na Vojvodinu te koja „zna malo ljudi u Beogradu“, odgovorio je Pastor upitan za razloge zbog kojih ministre neće imati.

– Razgovora je bilo o tome da želimo da nastavimo učešće u vlasti kao u prethodnom periodu što praktično znači da Elvira Kovač neće biti predsednica Skupštine, a nadam se da će biti jedna od potpredsednica, rekao je Paštor.

Sa predsednikom Vučićem su razgovarali i o migrantskoj krizi i posledicama koje ona ostavlja na mesta blizu mađarske granice, kao i o situaciji u regionu, s kojom u vezi je predsednik SVM Vučiću dao podršku u očuvanju suvereniteta Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari