Petar Petković: Vlast u Prištini ništa drugo do družina sitnih prevaranata i falsifikatora 1Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je dans da je politička vrhuška u Prištini ništa drugo do „družina sitnih prevaranata i falsifikatora“, ocenivši kako potvrđuje i očajnički pokušaj poturanja lažnog non-pejpera o Zajednici srpskih opština (ZSO) iza kojeg, navodno, stoji Srpska akademija nauka i umetnosti (SANU).

Petković je u pisanoj izjavi naveo da, pothranjujući stare i prevaziđene stereotipe o Srbiji i SANU, koji su nastali kao plod laži i prljave propagande, ali u vreme kada je Beograd mnogima bio „džak za udaranje“, političko rukovodstvo u Prištini danas pokušava da „popravi svoj zasluženo survani imidž, uništen upravo nekredibilnošću, lažima i neuračunljivošću“.

„U Prištini očigledno ne shvataju da Srbija danas nije država parija, već univerzalno priznat garant stabilnosti i napretka zapadnog Balkana, i da se njen ugled ne može narušiti jeftinim šibicarskim trikovima“, naveo je Petković.

Kako je istakao, sa stvar bude gora, takav „bedni falsifikat“ u javnost plasira glavni pregovarač Prištine Besnik Bisljimi, što samo potvrđuje da Priština u dijalogu sa Beogradom ne učestvuje da bi donosila teške odluke i doprinela izgradnji poverenja i mira u regionu, već da bi „lagala i varala“.

„Ovih dana smo svedoci koliko je verolomna i prevarantska politika Kurtija i njegovih lakeja iznervirala međunarodne posrednike i njihove vlade, koje ne žele više da trpe bezobrazluk Prištine, ali Kurtiju i Bisljimiju to očigledno nije bilo dovoljno da nauče lekciju, već nastavljaju da sve dublje tonu u blato laži i obmana“, naglasio je Petković.

On je ocenio da postoji „neobjašnjiv je strah Kurtija i njegovih saradnika od ZSO“ i da se oni 2ne rukovode se racionalnom politikom, već anahronizmima, afektima i pre svega dubokom iracionalnom mržnjom prema Srbiji“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari