Zajedno za Šumadiju neće ući u poslanički klub čije je formiranje najavio bivši član Demokratske stranke Dušan Petrović.

Tačnije, nije se odigrao niti jedan kontakt niti jednog predstavnika ZZŠ s gospodinom Petrovićem, pa postojanje bilo kakvog dogovora egzistira samo kao spin u virtuelnoj realnosti domaćeg pogovaranja politike – kaže za Danas Saša Milenić, potpredsednik stranke Zajedno za Šumadiju, članice Ujedinjenih regiona Srbije.

Demantujući navode da postoji ideja o povezivanju te stranke, čiji je lider gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović s Petrovićem, Milenić postavlja pitanje „da li nam to putem medija neki nevidljivi gazda naređuje takve poteze“. „Naprosto, ZZŠ politiku shvata kao javnu, a ne kao konspirativnu delatnost i kada mi budemo imali važnu političku novost, sami ćemo je i saopštiti, u najboljem interesu građanske javnosti i demokratske kulture“, navodi Saša Milenić.

Članica Predsedništva URS Verica Kalanović, komentarišući saznanja Danasa, izjavila je na konferenciji za novinare da ne vidi nijedan razlog zbog koga bi Veroljub Stevanović „rušio nešto što je sam formirao“ i prišao nekoj drugoj stranci. „Stevanović je formirao URS, i ne vidim nijedan razlog da ruši nešto što je sam osnivao i gde je zamenik predsednika“, rekla je Kalanovićeva.

Ipak, bliska saradnica Mlađana Dinkića pohvalila je Petrovićeva politička zalaganja. „Prvo pitanje je da li je Verko Stevanović razgovarao sa Dušanom Petrovićem? Moguće, jer u ovom trenutku čini mi se da Petrović vodi ispravnu politiku, stavljajući u centar problema centralizaciju Srbije, posebno probleme koji se odnose na centralnu Srbiju… Ako su o tome razgovarali Stevanović i Petrović, ja to pozdravljam“, zaključila je Verica Kalanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari