Pink objavio izjavu navodnog svedoka iz Banjske, bez potvrde institucija o autentičnosti 1foto EPA-EFE/GEORGI LIČOVSKI

Televizija Pink je objavila audio izjavu neimenovanog navodnog svedoka događaja u selu Banjska na severu Kosova od 24. septembra u kojem se čuje da su kosovski specijalci Bojana Mijailovića, koji je bio ranjen ubili iz neposredne blizine, iako više nije mogao da se kreće, niti je imao oružje, prenosi N1.

TV Pink je objavio audio snimak navodnog svedoka događaja u Banjskoj, koji je najavljen kao „ekskluzivni snimak“. Autentičnost ovog snimka za sada nisu potvrdile institucije Srbije.

„Dana 24. og septembra zadesio sam se u selu Banjska gde sam se sreo sa grupom naših ljudi u uniformama. Prišao sam kod njih i pitao je l treba neka pomoć. Nisam znao o čemu se radi, rekao sam da znam ovaj teren. Tako dok sam pričao sa njima, odjednom je počela da puca na nas kosovska policija“, ispričao je u audio izjavi navodni svedok događaja iz Banjske, kada je ubijen jedan kosovski policajac i trojica Srba.

On je dodao da je kosovska policija pucala na njih sa svih strana i da nije znao šta se dešava.

„Rekao sam ja znam ovaj put, tamo može da se beži. Krenuo sam da bežim, za mnom je krenuo Bojan Mijailović. Mislio sam da niko neće živ da se izvuče. Znači pucali su iz svega i svačega i rekao sam ‘ja znam ovaj put, tamo može da se beži’. Krenuo sam da bežim. Za mnom je krenuo Bojan Mijailović“, ispričao je muškarac čiji je glas u audio snimku izmenjen.

„Tako trčeći niz šumu putem jurila nas je grupa kosovskih policajaca koja je pucala za nama bez ikakvog upozorenja.. stoj, stani.. bili smo bez pušaka, bez ičega i… još par metara pogodili su i njega i mene. On je pao na put, nije više mogao da beži“, ispričao je navodi svedok i dodao da su potom kosovski policajci pucali u ranjenog Mijailovića sa dva metra udaljenosti.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije danas je najavio da Srbija poseduje dokaze o „zverskom ubijanju najmanje jednog Srbina“ u Banjskoj 24. septembra i da će on biti objavljen u roku od 24 časa. Zvanične institucije se do objave na Pinku nisu oglasile.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova je danas, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da kosovska policija ne poseduje snimke na kojima se vidi kako su trojica Srba ubijena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari