Protest “Srbija protiv nasilja”: Vreme je da zgrabimo priliku i 17. decembra promenimo nešto (VIDEO,FOTO) 1Foto: FoNet / Marko Dragoslavić

Večerašnjašni, 27 po redu, protest “Srbija protiv nasilja” u Beogradu završen je nakon šetnje takozvanom “medijskom rutom” do sedišta REM-a i RTS-a.

Moderator protesta Smiljan Banjac je okupljenim građanima saopštio da je ta šetnja, bila ujedno i poslednja.

Vreme je da zgrabimo priliku i 17. decembra promenimo nešto i pokažemo da nijedna žrtva nije uzaludna, poručio je Banjac.

Protest “Srbija protiv nasilja”: Vreme je da zgrabimo priliku i 17. decembra promenimo nešto (VIDEO,FOTO) 2
Foto: FoNet / Marko Dragoslavić

On je rekao da će se na eventualnu krađu glasova reagovati kao 1996. i 2000. godine, jer „Srbija se lako buni i budi i želi da živi u slobodi i miru“.

„Izborili smo se za vanredne izbore, proevropska opozicija se ujedinila na jednoj listi. Nemojte da prespavate 17. decembar“, poručio je Banjac građanima okupljenim ispred Skupštine Srbije.


On je rekao da građani već šest meseci dele bes, tugu i strah zbog tragedija koje su se desile, misleći na masovna ubistva u beogradskoj Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i kod Mladenovca.

„Delimo i nadu da se može nešto promeniti krajem ove godine. Uspeli smo da oslobodimo ljude straha, ne samo u Beogradu, gde je to uobičajeno, već i u mnogim mestima gde nikada nije bilo protestnih šetnji“, rekao je Banjac.

 

Nakon obraćanja moderatora protesta krenula je protestna šetnja do REM-a i RTS-a, na čijem je čelu veliki tansparent „Srbija protiv nasilja“, a učesnici su prilikom zaustavljanja kod REM-a vikali „Ostavke, ostavke“.

Protest “Srbija protiv nasilja”: Vreme je da zgrabimo priliku i 17. decembra promenimo nešto (VIDEO,FOTO) 3
Foto: FoNet / Marko Dragoslavić

„Možete sami sebi da aplaudirate, šest meseci ste šetali u Beogradu. Samo su građani u Tel Avivu to uradili duže“, rekao je Banjac ispred RTS-a gde se završila protestna šetnja, uz glasne povike protiv urednika te medijske kuće.

On je pozvao građane da 17. decembra ostanu odgovorni i glasaju „za one koje smo naterali da budu na jednoj izbornoj listi ‘Srbija protiv nasilja’“.

„Vidimo se 17. decembra, pokušaćemo da odbranimo glasove i ako ne bude kako bi trebalo bićemo ponovo ovde, i brojniji“, rekao je Banjac.
On je na kraju protesta istakao da „Srbija ne spava“.

„Obrisaćemo ih 17. decembra, jer mi smo svetlo a oni su mrak, i radovaćemo se tome“, rekao je Banjac.

Stranke proevropske opozicije, koje su organizatori protesta, potpisale su ranije koalicioni sporazum o zajedničkom izlasu na izbore sa listom „Srbija protiv nasilja“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari