Vučić na Instagramu: Rekao sam ambasadorima Kvinte da jednostrani potezi Prištine dovode do nasilja nad srpskom zajednicom 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić napisao je na svom Instagram profilu šta je rekao ambasadorima Kvinte na upravo završenom sastanku.

„Sa ambasadorima zemalja Kvinte sam razgovarao o trenutnim dešavanjima na Kosovu i Metohiji i istakao da jednostrani potezi Prištine dovode do nasilja nad srpskom zajednicom, što nas udaljava od trajnog mira i stabilnosti u regionu. Hitno povlačenje lažnih gradonačelnika i pripadnika tzv. specijalnih policijskih snaga Prištine je uslov za očuvanje mira na KiM“, piše na Instagram profilu Aleksandra Vučića.

On se sastao na Andrićevom vencu sa ambasadorima Kvinte (SAD, Velika Britanija, Francuska, Nemačka, Italija), kao i sa šefom delegacije Evropske unije.

Sastanku predsednika Vučića sa ambasadorima Kvinte prisustvuju ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović.

Predviđeno je da se Vučić u 11 časova sastane i sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom, a u 12 časova sa ambasadorkom NR Kine Čen Bo.

Da podsetimo, KFOR je juče u Zvečanu nasilno razbio protest Srba. Dvojica Srba ranjena su iz vatrenog oružja, jedan od njih je u veoma teškom stanju. Ima više od 50 povređenih Srba, a povređen je i 41 pripadnik Kfora.

U obraćanju javnosti, predsednik Srbije je istakao da je mesecima govorio da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ima jednu želju – da dovede do krvoprolića ceo region, kao i da je malo ko hteo to da čuje i razume šta se dešava na KiM.

Vučić je pozvao Srbe na severu Kosova i Metohije da se ne sukobljavaju sa NATO-om.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari