Podrška DS Milošu Jankoviću 1

Predsedništvo Demokratske stranke je podržalo predlog preko 80 ogranizacija civilnog društva da novi Zaštitnik građana bude Miloš Janković.

Miloš Janković je svojim radom na mestu zamenika Zaštitnika građana učestvovao u izgradnji te institicuje, dok je svojim radom u v.d. statusu u prethodnom periodu pokazao autoritet znanja i integriteta u nizu slučajeva o kojima je javnost obaveštena, navodi se u saopštenju DS.

Naglašavamo da ovo nije stranačko pitanje već prvorazredno pitanje za izgradnju urušenog pravnog poretka današnje Srbije i pozivamo javnost da se priključi u podršci Jankoviću, ističe se u saopštenju.

DS poziva sve političke aktere, spremne na izgradnju i jačanje nezavisnih institucija, da se priključe ovoj inicijativi.

Danas je održan sastanak predstavnika civilnog društva sa delegacijom Demokratske stranke koju je predvodio predsednik Dragan Šutanovac, povodom inicijative preko 80 organizacija civilnog društva za izbor Miloša Jankovića na funkciju Zaštitnika građana.

Imajući u vidu značaj nezavisnih institucija u izgradnji i razvoju demokratskih procesa u našoj državi, urušen sistem vrednosti i podrivanje samih temelja države u smislu nezavisnog pravosuđa, odvojenosti izvršne i zakonodavne vlasti, Demokratska stranka je na sednici Predsedništva podržala predlog Miloša Jankovića za Zaštitnika građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari