Ponoš o ranjavanju u Štrpcu: Kurti, kad predstavnik tvojih snaga puca na decu, to je odraz tvoje politike koju si mu sipao u glavu 1foto FoNet Aleksandar Barda

Predsednik pokreta Srbija srce Zdravko Ponoš reagovao je na ranjavanje dvojice mladića juče kod Štrpca i naveo da bi premijer Kosova Aljbin Kurti da zabašuri stvar tako što osudi napad.

Ponoš se Kurtiju obratio na društvenim mrežama i napisao da je pucanje na decu samo zato što su Srbi odraz njegove politike.

„Kurti bi da zabašuri stvar tako što osudi napad. Kad predstavnik tvojih snaga reda puca na decu samo zato što su Srbi, onda je to i tvoja odgovornost! To je odraz tvoje politike koju si mu sipao u glavu dok si mu davao oružje u ruke. A ti bi s tom politikom u Savet Evrope“, napisao je Ponoš na Fejsbuku i Tviteru.

Podsetimo, juče su Stefan (11) i Miloš Stojanović (21) ranjeni u Gotovuši kod Štrpca kada je na njih, dok su nosili badnjak, pucao Albanac iz kola u pokretu. Oni su zadobili prostrelne rane, jedan je pogođen u šaku, a drugi u rame.

Kosovska policija objavila je da je priveden osumnjičeni za ranjavanje dečaka i mladića srpske nacionalnosti kod Štrpca A. K (M/K) star 33 godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari