Ponoševo SRCE predalo više od 10.000 potpisa za registraciju stranke 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Predsednik pokreta Srbija Centar Zdravko Ponoš predao je danas više od 10.000 potpisa građana za registraciju političke stranke.

„Mi smo formirali pokret Srbija Centar pre godinu dana i za tu godinu uspeli smo da izgradimo dovoljno razgranatu infrastrukturu, javni imidž i ugled koji nam je omogućio da prikupimo 10.600 potpisa za registraciju političke stranke“, rekao je Ponoš na konferenciji za novinare ispred Ministarstva državne upravne i lokalne samouprave.

On je ocenio da je već godinama u Srbiji praksa da se stranke registruju putem preregistracije, promenom imena ili se neka stranka „pocepa“.

„Mi ovu stranku prvimo iz temelja. Opredelili smo se za ovaj korak jer mislimo da je to optimalna forma za bavljenje politikom, za učešće na izborimo i za ulazak u razne aranžmane sa drugim političkim akterima“, rekao je Ponoš.

Naveo je da će stranka nakon registracije biti spremna da učestvuju na izborima, ali i ocenio da u sadašnjim uslovima nije vreme za izbore u Srbiji.

„Sad je vreme da se ispune zahtevi sa protesta ‘Srbija protiv nasilja’, pa tek onda da se stvore regularni uslovi za izbore. Na opoziciji je da ne razočara građane koji su na ulicama. Protesti će dovesti do rezultata, a ja i dalje mislim da najbolji put do izbora prelazna vlada“, rekao je Ponoš.

Upitan o skorašnjim događajima na Kosovu i hapšenju trojice kosovskih policajaca, Ponoš je ocenio da oni koji su potpisivali evropski predlog za Kosovo nisu kredibilni niti politički pošteni.

„Oni nisu u stanju da izvedu region na mirne staze. Pitanje je šta je prava politička reakcija na problem“, rekao je Ponoš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari