Ponovo gužva na presu mladih narodnjaka u Novom Sadu 1Foto: R.B.

Pres konferencija omladine Narodne stranke u Novom Sadu ni ovoga puta nije prošla bez gužve. Mlade narodnjake, međutim, nisu ometali „naprednjački akademici“, ali su njihovu ulogu preuzeli pojedini predstavnici medija- Novosadske televizije i portala „NS uživo“.

Oni su rafalnim pitanjima o tome zašto se nije pojavio predsednik Gradskog odbora NS Borislav Novaković, pokušali da preusmere priču sa koruptivnih radnji i onemogućavali predsedniku omladine NS Aleksandru Maksimoviću da uopšte odgovori, ponašajući se kao akteri političkih debatnih emisija u kojima predstavnici vlasti ne dozvoljavaju opozicionim političarima ni da se čuju.

Tako je Nikola Bilić iz „NS uživo“ pitao da li“ formiranje pajser brigada u NS važi samo za žene ili to primenjuju za sve koji su neistomišljenici“.

Maksimović je rekao da je to čisto podmetanje i pokazao fotografije sa Vučićeve inauguracije na kojoj se vidi kako snagatori „uklanjaju“ novinarku Danasa i dave građane ne dozvoljavajući im da se približe zgradi parlamenta rekavši da je to primer pajser brigada SNS, koje deluju u svakom mesu u Srbiji.

U nastavku priče o koruptivnim vezama i poslovima gradske valsti i pojedinih tajkuna Maksimović je izjavio da je firma Montop u vlasništvu člana SNS Marka Bosanca kroz razne poslove dobila više od milijardu dinara od gradskih preduzeća.

Maksimović je, na konferenciji za medije na Trgu slobode, naveo da je reč o poslovima rekonstrukcije Pozorišnog trga, izgradnje vrtića na Sajlovu, posavljanja semafora… Montop ima novi važeći ugovor sa JGSP Novi Sad prema kojem za brojanje putnika na autobuskim stajalištima dobija osam miliona dinara. Ugovor je potpisan u septembru prošle godine, a prethodne godine za isti posao plaćeno je iz kase gradskog preduzeća četiri miliona dinara.

Maksimović je kazao i da tim povodom očekuje reakciju republičkog javnog tužioca Zagorke Dolovac. „Vreme je da se republički javni tužilac Zagorka Dolovac, koja je ulazi u treći mandat i valjda je ispekla zanat, da se pokaže i da je vidimo na delu“, dodao je on.
Omladina Narodne stranke Novi Sad je kroz igrokaz i transparente sa likovima Grunfa i sir Olivera iz stripa Alan Ford ukazati na nova saznanja i ugovore koji svedoče o koruptivnoj vezi između gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i Marka Bosanca Bosketa.

Na transparentima je pisalo „Ako kaniš pobediti na tenderu, ne sme biti tendera“, „Bolje da SNS-ovcima bude super, nego da svima bude loše“, „Sirotinja napunila kasu pa da podelimo, milion Milošu, milion Bosketu, milion Snajperu, milion Bocari“, „Nema SPENSa, nema bazena, nema dokaza, nema problema“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari