Poslanici aplaudirali Vučiću 23 puta 1Foto: BETAPHOTO/ MILAN OBRADOVIĆ

Narodni poslanici aplaudirali su predsedniku Vučiću 23 puta tokom njegovog jučerašnjeg obraćanja u Narodnoj skupštini Srbije, od toga, samo tokom njegovog uvodnog govora koji je trajao nešto preko sat vremena, poslanici su 12 puta „trošili“ dlanove.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se narodnim poslanicima u Skupštini Srbije na petoj posebnoj sednici kako bi ih obavestio o toku pregovora Beograda i Prištine.

Predsednik Srbije ovog puta nije oborio rekord u dužini trajanja govora, kao što se nagađalo, ali moguće je da su narodni poslanici oborili rekord po broju aplauza u odnosu na vreme trajanja sednice.

Poslanici u Skupštini Srbije aplauzima su pozdravljali delove govora predsednika države, koji je trajao sat vremena i 16 minuta, u proseku na svakih sedam minuta.

Najduži pljesak dlanova koji je Vučić juče dobio trajao je skoro dva minuta, na kraju njegovog uvodnog obraćanja.

Tokom samog govora, poslanici su posebno glasnim tapšanjem pozdravili deo govora u kome je Vučić prepričavao deo svog razgovora sa Aljbinom Kurtijem, premijerom Kosova, u Briselu.

Poslanici su glasno pljeskali na Vučićevu tvrdnju da je rekao Kurtiju da „nikada“ neće priznati nezavisnost Kosova.

Nakon toga, posebnu podršku skupštinske većine Vučić je dobio kada je govorio o tome da „ako ne budemo imali dece, neće imati ko da radi u fabrikama“. Poslanici su i ovo podržali dugačkim aplauzom.

Najviše aplauza Vučić je pak dobio tokom njegovih odgovora narodnom poslaniku Šaipu Kamberiju, šefu poslaničke grupe „Ujedinjena dolina – SDA Sandžaka“. Vučić je dobio aplauz čak osam puta za pola sata koliko je ukupno repilicirao tokom polemike sa Kamberijem o zločinima nad albanskim i srpskim stanovništvom na Kosovu.  

Tokom završnog obraćanja, predsednik Srbije je tri puta pozdravljen pljeskom, poslednji put kada je izašao iz skupštinske sale, i taj aplauz je trajao oko jednog minuta.

Vučić ovim obraćanjem nije „oborio rekord“ dužine sopstvenih govora od kojih je najduže bilo obraćanje Skupštini Srbije u svojstvu premijera, tokom predstavljanja ekspozea 2016. godine. Tada je održao govor koji je trajao šest sati.

U susret ovom obraćanju deo javnosti se pitao koliko će trajati Vučićev govor, s obzirom da je njegovo prvo obraćanje u svojstvu predsednika države pred narodnim poslanicima takođe na temu Kosova i Metohije, u maju 2019. godine trajalo nešto manje od tri sata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari