Poslanici o kontramerama: Uvek Vulin i neki hrvatski Vulin 1Foto: Stefana Savić

Da kontramere između Srbije i Hrvatske neće eskalirati u veći sukob i da su u pitanju samo kratkotrajne tenzije, koje odgovaraju obema vladama, slažu se poslanici u Narodnoj skupštini Srbije, piše N1.

Vlada Srbije je na jučerašnjoj sednici donela odluku o zabrani ulaska u Srbiju ministru odbrane i potpredsedniku Vlade Hrvatske Damiru Krstičeviću.

Ta mera usledila je kao odgovor na odluku Hrvatske da zabrani ulazak u zemlju ministru odbrane Srbije Aleksandru Vulinu, stoji na N1.

Poslanica DS Aleksandra Jerkov kaže da su i Srbiji i Hrvatskoj puna usta saradnje u regionu, načelne želje za saradnjom i da izgladimo sve nesuglasice koje imamo.

„A s druge strane, uvek imamo nekog Vulina ili nekakvog hrvatskog Vulina, nekakvog Šešelja ili hrvatskog Šešelja koji nesmetano narušavaju te odnose, koji rade uz apsolutnu dozvolu vlasti“, kaže Jerkov, prenosi N1.

Lider pokreta Dveri Boško Obradović kaže da se zbog nekakvih čarki s Hrvatskom, koje su „konstantne poslednjih 100 godina“, uvode kontramere.

Ocenjuje da su bile važnije neke druge kontramere ranije, a da su ovo samo simbolička i medijska prepucavanja koja odgovaraju i jednoj i drugoj vladi.

„A tamo gde treba da pokažu da su patriote, na Kosovu i Metohiji, tamo nema kontramera“, naglašava.

Đorđe Vukadinović iz poslaničke grupe Nova Srbija – Pokret za spas Srbije ocenjuje da ovaj sukob nema šanse da izraste ni u šta više osim u razmene žaoka i nota za unutrašnju upotrebu, navodi se na N1.

„Deluje ko bura u čaši vodi, i jeste to, ali u politici znamo da se od takvih fingiranih i polufingiranih, dogovorenih sukoba mogu rasplamsati i pravi. To sad nije previše verovatno“, dodaje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari