Poslanici u pitanjima najviše kritikovali dokumentarni film "Vladalac" 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković (Arhiva)

Poslanici Skupštine Srbije iskoristili su svoje pravo da na početku sednice postavljaju pitanja nadležnim institucijama, a najviše reči bilo je o prvom delu dokumentarnog filma o Aleksandru Vučiću „Vladalac“ koji je emitovala Televizija N1.

“Propagandno smeće koje televizija N1 naziva dokumentarnim filmom o Aleksandru Vučiću pod nazivom” Vladalac”, predstavlja najgoru, najprimitivniju i najprizemniju moguću propagandu na kojoj bi im i Gebels pozavideo i ima jedan jedini cilj – širenje mržnje protiv predsednika države. Moje pitanje je da li će Regulatorno telo za elektronske medije reagovati na ovu besprizornu hajku N1“, upitao je na početku zasedanja Skupštine Srbije naprednjak Aleksandar Marković i dodao da ta televizija sa sumnjivim dozvolama 24 sata dnevno vodi kampanju protiv Vučića, a ta kampanja je u ponedeljak uveče dostigla kulminaciju u širenju mržnje.

On je naveo i da je mazohista i da je do kraja odgledao tu emisiju i mogao je da vidi samo neverovatnu količinu laži, kleveta, neistina i uvreda, da je Vučić despot, lažov, destruktivan, toksičan, neuračunjljiv, radioaktivan, ratni huškač, maltene ratni zločinac.

“Slaviša Lekić, novinar u pokušaju okupio je sve tradicionalne mrzitelje Vučića. Zamislite onu frustriranu Vesnu Mališić koja ovih dana najsnažnije moguće brani Mila Đukanovića i koja srpsku trobojku, upoređuje sa šahovnicom. Tu je i onaj pametnjaković Zoran Gavrilović iz Birodija koji tvrdi kako samo neobrazovani i nepismeni glasaju za Vučića. Tu je i dežurni Trebješanin, psihijatar u pokušaju i funkcioner DS i još gomila isfrustriranih likova“, rekao je Marković, napominjući da se jedino slaže sa konstatacijom sa početka filma Vladalac, da je Vučić lice Srbije i zato ga Srbi vole i glasaju.

I Marjan Rističević, poslanik sa liste SNS pitao je Ministra kulture i informisanja ko finansira seriju Vladalac.

“Da li se to finansira od pretplate građana SBB, ili se finansira od strane Baškim Ulaja, vođe tropoljske mafije, za koga smo utvrdili da je finansirao urednika ili direktora kako se to zove, Jugoslava Ćosića. Dakle da li je to naručila albanska mafija ili albansko rukovodstvo. N1 je piratska i neregistrovana televizija koja sem sebe prikazuje samo propalitete iz Saveza za Srbiju, naveo je Rističević koji je imao pitanje i za “žutog Bujketa“, do koga je zatražio objašnjenje po kom kriterijumu se u u informatvne emisije pozivaju poslanici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari