Poslanik EP Lukas Mandl za Danas: Srpski lideri napravili grešku zbog koje celi svet pomno prati dešavanja u Srbiji

Evroparlamentarac koji je uneo amadman o „međusobnom priznanju Srbije i Kosova“ u rezoluciju EP o Srbiji

Ostavite komentar


  1. Tako funkcioniše evropska demokratija. Jedan potpuno anonimni lobista odluči o politici Evrope prema medjunarodno priznatim granicama države članice UN.

  2. Ok, Srbija da prizna Kosovo, ali da srpske enklave ostanu u sastavu Srbije. I Austrija ima enklave u Nemačkoj zašto ne bi Srbija imala na Kosovu odnosno u perspektivi u Albaniji.

  3. Nije greška, tako funkcionišu naši lideri u haosu i lutanju …
    Ako bi se sve uredilo kako treba, ne bi mogli da drpaju.

  4. Hajde da pricamo o ulozi Austrije u II svetskom ratu I njihovom odabiru strane. Znaci smorili su. Jasno je da Srbija nikada nece biti punopravna clanica EU, kao uostalom ni Hrvatska, Bugarska, Rumunija… Sve je ovo jedna veelija sarena laza

  5. Pažljivo prate, zaista, i zabrinuti su. Politički zapad deluje tako što od malih zemalja ume da iznudi korake koje su veoma loši za te male zemlje. Zauzvrat im ne pružaju ništa osim lepih reči i praznih obećanja. Primer Srbije je potpuno neprihvatljiv, ne toliko što se Srbija pridružila Mađarskoj u razumnim stavovima o Rusiji, već zato što drugim malim zemljama daje „loš“ primer, daje primer da se sme i može ponašati razumno uprkos pritiscima političkog zapada.

  6. Nije on „lobista“, Vladimire, nego izabrani deputat sa mandatom da predlaže zakone i rezolucije i glasa za njihovo usvajanje.
    On je funkcioner legalne i legitimne vlasti jedne državne unije zasnovane na dobrovoljnosti i vladavini zakona.
    On je za Vas stvorenje iz udaljenog svemira… Nemate šanse da ga razumete.

  7. U prevodu… „Sankcionišite nasilno otcepljenje ukrajinske teritorije i priznajte nasilno otcepljenje srpske teritorije… i Đura će ti oprostiti što te tukao…“

  8. Poslanik EP Lukas Mandl za Danas: Srpski lideri napravili grešku zbog koje celi svet pomno prati dešavanja u Srbiji nikada srbija nije bila u pogresnoj strani greska je bila da u vas nikada nije trebalo imati poverenja jeste sramota da se mesate i sami odlucite u srbiju sta treba da radi to je njena zemlja i to pravo ima samo srbija u svojoj zemlji i niko drugi niti treci !!!

  9. Grešiš, vi imate los odnos prema Srbiji, ne poštujete njene granice.

  10. Problema u Srbiji ima toliko, da su građani potpuno „sluđeni“! To je i cilj vladajućih garnitura evo već više od 30 godina. U takvoj situaciji mogu da manipulišu ljudima i da im „prodaju maglu“, a oni da kradu gde god stignu! Uloga SPC je potpuno neprihvatljiva i kosi se sa Ustavom Srbije! Kao i „uloga“ i ponašanje predsednika ove nesrećne države A.V., gde ni posle 3 meseca od izbora nema vlade i parlamenta! Potpuna samovolja jednog čoveka i njegovih poltrona! Nadam se da će brzo doći dan da se Srbija oprosti od njega, da se prizna Kosovo i da se odreknemo „samoubistvenog“ odnosa prema Rusiji! A što se mene tiče, vreme je da se postavi i pitanje statusa Vojvodine! Ili minimum severne Bačke!

  11. Vi ste mlad covek i nisu vam poznati rani radovi SB UN pa samo da vas uputim da procitate Rezpluciju 1244 SBUN a mozete malo da se podsetite i Medjunarodnog prava i Povelje UN o nepovredivosti granica priznatih drzava clanica UN. Kada se upoznate sa tim stivom, mozemo da sednemo i malo prodiskutujemo na ovu temu. Ziveli

  12. Niko to pravo nema da naredjuje u tudjoj zemlji prestanite da provocirate i da sami radite i odlucite u srpskoj zemlji nikakvog prava nemate nikada niste ni imali kosovo jeste srbija i svoja se zemlja nikome ne da to je njena vekovna istorijska zemlja i pokraina !!!

  13. Nije problem ovaj tip, on radi svoj posao. Mene mnogo vise rastuzuje sto jedan srpski medij pravi intervju sa njim gde nam on goropadno cita lekcije sta je nase da mislimo a sta ne. I to pripadnik naroda koji je napao krvavo kako on kaze nasu drzavu 1914. godine isto kao Rusija Ukrajinu. A pre toga pripadnik nemackog naroda nam dosao da kaze da nema EU bez priznanja Kosova. Zaista sve fina ekipica i gle cuda opet ista kroz istoriju radi o glavi ovom narodu. Mada danas i nije srpski medij u sustini, pa ne cudi.

  14. Logika ovog gospodina je licemerna i besmislena Vrhunac je deo u kome elaborira neuvodjenje sankcija Rusiji i ponašanje Srbije prema Kosovu. Logika je u stilu-kao mali ukrao si vocku komšiji, sada kada si odrastao ti si automatski veliki lopov. Onda se svi čude što je poverenje prema EU u Srbiji na tako niskim granama.

  15. A da li je bombardovanje Srbije 1999.g. bila vasa greska?!? Ajde malo o tome radi objektivnosti.

  16. Opet oni sebe vide kao „ceo svet“! A ja mislio da narcisoidnost nije opasna bolest.

  17. aa sto ovog genije ne priuputaste ocekuje li da i druga strana postoju dogovore ili to vazi samo za nas?

  18. Bolje ti je da se ne mešas ,još su mlad.
    Nego procitaj rezoluciju 1244 i onda komentarisi.
    Kosovo je bilo Srpsko i tako ce ostati.
    A da li se pitaš zašto su nas bombardovali? Bez Saveta bezbednosi,jer vam se tako hoce,i da mozete da radite da Srbijom sta vam se prohte.
    Sditide svi vi sa Zapada.

  19. Када човек себе и неколицину људи око себе прогласи „целим светом“ онда не остаје простора ни за какву причу сем закључка да се ради о невиђеном безобразлука. Онда није ни чудо што их остатак целог света али стварни не желе ни да види! Трежњење од ових заблуда, птепозенцихе и безобразлука ће бити брзо и болно за њих а на радост поштеног већинског дела човечанства!

  20. Bilo bi to kao da Tirol hoće da se odvoji i ne bude više u Austriji… Da li bi gospodin u tom slučaju podržao stvaranje druge države na prostoru jedne, tj, Austrije?

  21. Cenim da bi Srpska zajednica u Austriji mogla da traži smenu ovog poslanika

  22. Mnogo će mo kontradiktornih poruka u budućnosti čuti od europarlametarnih stranaka…a mi u budućnosti trebamo da zadržimo zdrav razum i smisao za humor pošto njihovi gradjani već pucaju od njih samih.

  23. Zbog nelegalnog bombardovanja Srbije i priznavanja nezavisnosti Kosova danas imamo rat u Ukrajini. Zapadnim političari a je najlakše da ne priznaju sopstvene greške iveč da traže od Srbije da je prikriva priznanjem Kosova

  24. Vrlo bitno, ostati neutralan, imati dovoljno hrane , biti samodovoljan , i Benito ničiji sluga , ako ste već američke sluge šta se tu može. Srbija pametno mora da igra ovu igru .

  25. Од почетка стварања прве Југославије,а поготово крај осамдесетих.
    Признање словеније…то и све 90 је дволичност,лицемерје.. Стогодишње растакање Православља! Сад је то тако видљиво. А ми да будемо стрпљиви и мудри. Нек се вода мути,разбистриће се…мудростииии

  26. U ovom intervjuu najprimetnije su prikrivene pretnje i neiskrene pohvale. Gospodin nije dao niti niti jedan argument zašto bi Srbija trebalo da prizna deo svoje teritorije koji je proglasio nezavisnost. Osim razloga da to oni žele. Pritom referiše na zapadnu Evropu i SAD kao na celi svet.

  27. Kakav narod takvo rukovodstvo,ne filujte situaciju vašim diplomatskim floskulama.

  28. Rat je počeo od raspada Jugoslavije. Važim priznanjem državica. Šlag je kosovo kao vrhunac kršenje međ. prava. Ovim ste dali alibi rusiji. Tako se ponašaju imperijalisti.

  29. Gospodine, pa vi nemate pojma o cemu se tu radi. Morali bi da borackte u nasoj zemlji neko vreme pa da naucite nesto o nasoj zemlji, tradiciji i kulturi.

  30. Хвала вам што нам сте нам згадили ЕУ… Политичка и војна неутралност је једини пут. Ако сами не умијемо да организујемо одрживе државне структуре, треба да нестанемо као држава и као народ.

  31. Da se odmah ogradim o podršci sadašnjoj vlasti ,a i prethodnih koje su vodile ovu zemlji samo u propast. Jedna stvar mi samo nije jasna: Dokle će zapadna “ Demokratija“ da nas uslovljava kako ćemo mi da živimo,koga ćemo da podržavao itd …..??? Ne znam dali je ukupno 40 zemlja uvelo sankcije Rusiji od preko 190 i nešto priznatih od strane UN? I najbitnija stvar za Srbiju je ta da će i pozicija i opozicija u sadašnjem sastavu otići u penziju ili ti zaborav!!!

  32. Sa kim cemo mi u EU. Sa zemljama koje sada vode EU a u proslosti je unistavali. I sada pokusavaju kao i ranije da nametnu svoj stav i interes. Da li treba da sledimo njihov ili nas interes. Solc izjavljuje da ce po pitanju spoljne politike i jos po nesto ukinuti pravo malim zemljama da mogu da blokiraju odluke, u prevodu pratite put Nemacke-ko vas pita za vase interese. Ako dodje do 3.svetskog rata izazvace ga ponovo ista koalicija. Sve ovo se moglo naslutiti ptilikom izlaska VB iz EU. Nece direktno da ucestvuju vec dodaju ulje na vatru. Zvog slicbih stavova i uslovljavanja Srbije doslo je do Velikog rata. Sada ponovo isti akteri. Daleko im lepa kuca.

  33. Sami smo krivi za sve, jer smo glupavi i nismo odmakli civilizacijski iz srednjeg veka.

  34. Kosovo je drzaava za pranje para Vasih drzavnika i za razna finansiranja parama od narkotika,zato Vam odgovara.A sankcije Rusiji je uvelo 12%svetske populacije

  35. „Slobodni svet“ kako ga nazivaju bi zbog samozvani naziva trebao da Srbiji da slobodu izbora a ne da postavlja zahteve jer samim tim poništava sebi svoj naziv slobodni svet.

  36. Osteli smo vase beskrvne intervencije.Sto dalje od nas,zadrzite vase“vrednosti“bolesnici.

  37. Wow, kakva lavina emocija drustva koje je devedesetih podrzavalo Slobu. Gospodin Mandl pravo u centar pogadja.

  38. Ko ovakvima daje ovoliki prostor za izivljavanje? Sa koje planete je ovaj pao? Pa zar oni zaista misle da smo mi svi pasli travu, pa treba oni da nam objasne sta nam je ciniti? Potukli smo ih do nogu u dva svetska rata, pa su jedva docekali da nas beskrajno seckaju na rezanca. Ali, necemo se dati, kao ni do sada!!!!

  39. „celi svet je osetio da postoji problem u vašoj zemlji“
    Šta je za dotičnog celi svet?
    Žalosno da se nekima daje publicitet.
    Kako ovde kod Nemaca kažu, nešto mora da kaže da bi svoje poslovno mesto opravdao. Da li ima smisla? Nema.

  40. Ogoljeni fašizam u najodvratnijem obliku od strane ovog bolesnog EU funkcionera.

  41. Nemoj samo ti da nam krojis sudbinu, da nam donosis slobodu, demokratiju i slobodu govora. Ako postoji sloboda govora, pravo na mišljenje i ako poštujete suverenitet Srbije onda prihvatite nas stav i mišljenje a to je da je Kosovo i Metohija deo Srbije. Koja je to demokratija koja namece rešenje i stav jednoj državi i narodu. Borite se za svakojaka i svačija „prava“ samo je srbima sve zabranjeno.

  42. Milivoje Radaković
    18. jula 2022. u 08.46
    Nije on „lobista“, Vladimire, nego izabrani deputat sa mandatom da predlaže zakone i rezolucije i glasa za njihovo usvajanje.
    On je funkcioner legalne i legitimne vlasti jedne državne unije zasnovane na dobrovoljnosti i vladavini zakona.
    On je za Vas stvorenje iz udaljenog svemira… Nemate šanse da ga razumete.
    O ČEMU TI TO PRIJATELJU?! Koja vladavina prava? Madjarska se drznula da ne uvede sankciji Rusiji i odma je postala najgora članica unije kojoj prete sankcijama. Odma prete linčom. Koja je to vladavina prava? Da moraš da slušaš vodeće zemlje eu pa makar i na svoju štetu. Prijatelju daleko im lepa kuća. Što ne prizna sad ta pravedna EU ove dve samogroglasene drzave u Ukrajini? Isto tako su nama privremeno uzeli KiM?!

  43. Srbija je davno prizanala Kosovo u okviru svojih granica, a nepriznate drzave ne moraju Srbiju da priznaju.

  44. koja dvolicnost,covek podrzava nasilno otcepljenje jednog dela nase zemlje.Bas me zanima da li bi to isto radio da se radi o njegovoj.a sto se tice pracenja lidera bolje bi vam bilo da pratite lidere u korupciji koja je nikad veca i na svim poljima…

  45. Nećemo uvesti sankcije Rusiji, nećemo priznati Kosovo i gotovo izvesno nećemo u EU. Ne obraćajte nam se više. Sportski pozdrav.

  46. Србија се определила да буде на страни Слободог Света.
    80% човечанства види Русију као борца за слободу света против Западних Империјалиста.
    Русија је савезник Србије.
    Запад нам је отео Косово, али повратићемо га, заједно са нашим савезницима из Слободног Света.
    51% анкетираних у Србији се определио против ЕУ. Поштујте вољу већине! Не у ЕУ.

  47. Citajuci komentare dodjes do utiska da vas komsije neko sa puskama u klavi vas tera u tu EU !

  48. Прочитао овај текст и јединo што могу да кажем да г. Мандл није доследан. Прескаче неке чињенице да би био у праву. Једино тако може.

  49. Од овог плаћеног лобисте гора је само редакција овог листа која му даје простор да излаже те своје дебело наплаћене ставове уперене против државе Србије и српског народа.

  50. Тај који га је интервјуисао да му пренесе да Србе то, шта он замишља, не интересује. Иди човече и бави се својим послом, или скупљај помоћ и нахрани гладне прво.

  51. „Celi svet je osetio da postoji problem u vašoj zemlji..“ reče čovek, mrtav ladan
    Koji celi svet? EU da ima mozga, ne bi uvodila sankcije i pucala sebi u nogu. Evro i dolar se izjednačili.

  52. Trapon! Da je posten, on i ceo Zapad, NATO a ne Rusija, napao bi Kijev, kao Beograd 1999.

  53. Украјина би могла да има светлу будућност уколико би била рационална и признала Донбас и Крим. Цео свет прати Србију јер није увела санкције? Не, мањи део света је увео санкције, већи део планете није. Ви више нисте газде целог света, ваше време је прошло. Каква бахатост. Нећете нам опростити Први светски рат никада.

  54. Господину из Европског парламента скренути пажњу на понашање. Докле претњи и уцена? Поштујте УН, Савет безбедности, одлуку Кумановског споразума, проучите историјат етничких простора Косова и Метохије и почните да поштујете суверенитет Србије; престаните да је ампутирате.

  55. Da smo se pridruzili sankcijama zazmurili bi na sva nepocinstva ove vlasti. Ovako ce vrsiti pritisak u svim sferama. Pa to i nije tako lose…

  56. Dolaze nove generacije političara koje ne znaju za YU, gradjanske ratove, rezolucije UN. To se neminovno dogodi kada prodju decenije…

  57. @Milivoje Radaković
    Čuo sam da se bahato ponašaš u svom stanu! Nalažem ti da dve spavaće sobe i špajz, zajedno sa delom pokućstva, odmah predaš komšiji na uživanje, jer je mlad, neiživljen, nesređen i neophodan mu je stambeni prostor. Plus, pažljivo sluša predsednika MZ i voljan je da sarađuje i ustupi špajz upravniku da skladišti lovačke puške i ribolovački pribor. Sutra se javi u MZ, radi ,, pregovora“ o primopredaji. Ovo je svemir, brate!

  58. Referendum za Eu da vidimo ko želi tamo. Sa EU prekinuti razgovore za ulazak u Eu sami svoji.

  59. Nikada se ni jedna država nije dobrovoljno odrekla dela svoje teritorije. Nikada.

  60. Jedan potpuno anonimni Lovisas odluci…
    Evropskih parlament odlucuje glasanjem.

  61. jedna stvar je situacija u srbiji ljudska prava demokratija korupcija i bla bla a druga stvar je nestvaran i nemoguć i neverovatan i najzad bolestan pritisak kaubojskog i mafijaškog zapada da sve zemlje evrope misle isto. To je nemoguće. Razlozi za različita mišljenja mogu biti pogrešni ili neuverljivi pa i neprihvatljivi za drugu stranu ali moraju postojati jer su dokaz demokratije. Sve drugo je žafijaško reketašenje

  62. Da ponovim:
    -Europa nam nikada neće oprostiti što smo je oslobodili od fašizma- general Žukov u Berlinu(maj ’45)

  63. Овај као да је из школе за младе кадрове СНСа ….

  64. Велики проблем лежи у расизму Западноевропљана. Они и Американци су виша раса, „цео свет“, они могу да раде шта хоће, да не поштују међународне акте и одлуке, могу час овако, час овако …
    Свет се, срећом, полако освешћује и Русија, хтела – не хтела има важну улогу у томе.А тек ће Кина.

  65. Држава није твој стан, Миодраже, а грађани нису подстанари ни кад су етнички Албанци, али све и да ствари стоје тако како Мали Перица замишља, не би имао право да „подстанара“ избациш на улицу, још мање да му силујеш жену и побијеш децу!
    Слободно се прави блесав, рођаче – „Косово је Србија“…

  66. A da se bavite svojim zemljama mozda bi nam svima bilo bolje, puno ste i Ukrajini i kosovu* pomogli bas se tamo super zivi zahvaljujuci vama.

  67. Kad se setim kako je nas narod patio I bio gladan I zeljan svega I svacega kada su nam uvedene sankcije 1993. g. koje su trajale punih 8 godina ja nikada ne bih ni jednoj drzavi uvela sankcije. Sankcije uopste ne pogadjaju politicare ni naciste, ni fasiste, ni diktatore, ni biznismene I bogatase vec samo pogadjaju obican narod a ovi koje sam ovde navela cak se mnogi od njih i obogate za vreme sankcije. Mnogima od njih i odgovaraju sankcije. Zato sankcijama uvek treba reci – ne.

  68. Valter:Mi Srbi iz Vojvodine,Bačka,koji smo u velikoj većini ,smo bespogovorno za Srbiju. Vi, koji niste Srbi,hajte vi slobodno iz Srbije ako vam ovde nije dobro. Inače,trebalo bi se postaviti pitanje Baranje,koja je pripadala Kraljevini Srbiji. Valter,ako možeš ostavi adresu ili telefon,da sa tobom popričamo.

  69. Тај „недужни народ“ је листом гласао за херој-Слобицу, „Велику Србију“ и национал-комунисте, Марина. И добио по заслузи…

  70. Godpodine Mandi odakle vam pravo da uredjujete poredak u tudjoj državi da otimate teritorije i da raspirujete mržnju medju stanovništvom.Vi ste nama više puta zagorčavali život.

  71. Српска је држава изгубила право да управља територијом Косова, Перице.
    Свака држава има право да спроводи законе на сопственој територији и прогони криминалце и терористе, али ниједна нема право да их крши и да прогони сопствене грађане. Србија је последично изгубила Косово које јој је било поверено на управу пуних 100 година, јер се показала неспособна за то.

  72. Zakleti Evropejac vam kaže da bi pre život dao nego potpisao formalno prizanje Kosova! Šta tek misle Rusofili koji ja nisam ne mogu da zamislim!

  73. Србија ће то признање потписати пре или касније, а камата ће само расти…

  74. Nije to greska lidera vec volja naroda. A oni moraju to da ispostuju. To sto je kod vas u demokratiji drugacije to je vas problem.

  75. Господина би требало подсетити да је Аустругарска монархија одавно покојна и да нико Србији из Аустрије неће говорити шта треба да ради са својим територијама поготово што је статус Косова и Метохије регулисан још увек важећом резолуцијом 1244 Уједињених нација

  76. Јеси ли ти, Бењамине, прочитао ту резолуцију, ил’ су ти је јуловци препричавали?…

  77. Lukasa, da pitamo gde mu je deda bio u Prvom svetskom ratu, a gde mu je otac bio u Drugom svetskom ratu.Nije EU ceo Svet već samo 12/ posto znači Srbija je zemlja koja

  78. Od dvehiljadite godine na vlast u Srbiju su stranke i političari koji bira zapad i sve odluke o KiM donose na štetu Srbije i srpskog naroda u tome prednjači Vučić i njegovi naprednjaci.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.