Potpredsednik Skupštine Stefan Krkobabić razgovarao u Parizu sa članovima parlamenta Francuske 1Foto: BETAPHOTO/PUPS/MO

Potpredsednik Skupštine Srbije Stefan Krkobabić razgovarao je u Parizu sa poslanikom parlamenta Francuske Pjerom Morelom Huserom i s troje senatora.

Krkobabić i Morel su se saglasili da svaki susret predsednika Francuske i Srbije, Emanuela Makrona i Aleksandra Vučića, „otvara novu etapu u saradnji“ dve zemlje, saopštila je danas Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS), čiji je Krkobaić funkcioner.

Ta saradnja, navodi PUPS, odnosi se na transfer znanja i novih tehnologija, stipendiranje studenata iz Srbije, infrastrukturne projekte i projekte vezane za vojsku i odbranu.

„Naišli smo na otvorena vrata i pruženu ruku. Treća decenija 21.veka je u znaku oživljavanja istinskog i za nas veoma bitnog prijateljstva srpskog i francuskog naroda. U praksi to je regionalni razvoj, partnerstvo urbanog i ruralnog dela, kao i zaštita životne sredine. To su zajedničke teme, a naši francuski prijatelji spremni su da nam u svemu pomognu“, rekao je Krkobabić.

Morel je kazao da je francuskim poslanicima „prihvatljiva nova aktivna srpska parlamentarna inicijativa“ i dodao da će oni uvek pružiti „punu podršku“.

Sa Krkobabićem su u Parizu bili članovi poslaničke grupe PUPS-a Dragan Marković, predsednik Srpske lige i poslanik u Skupštini Vojvodine Aleksandar Đurđev i pomoćnik ministra za brigu o selu Goran Milenković.

Delegacija iz Srbije je imala „iscrpne razgovore“ i u Senatu Francuske, navodi se u saopštenju.

Oni su se sastali sa senatorom Žan Baptistom Blankom, članom grupe za poljoprivredu i hranu, lov i ribolov i komisije za saradnju lokalnih opština, zatim sa senatorkom Gatel, predsednicom odbora za lokalne opštine i decentralizaciju i interparlamentarnog odbora za saradnju Francuske i severne Evrope, i sa senatorkom Martom de Sidrak, predsednicom odbora za regionalno planiranje i održivi razvoj i interparlamentarnog odbora za saradnju Francuske i Balkana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari