Poverenica o izjavi Martinovića o deci: Neprimereno da bilo ko izjavi tako nešto, a pogotovo ministar 1Foto: BETAPHOTO/ MILOŠ MIŠKOV

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković ističe za portal N1 da je izjava ministra Aleksandra Martinovića „krajnje neprimerena i uvredljiva za veliki broj naših građana i građanki, a za mnoge od njih i veoma bolna“.

Poverenica ocenjuje za portal N1 da je vrednovanje ili stigmatizovanje ljudi samo na osnovu toga da li i koliko imaju dece, osim što je zadiranje u privatnost, nedopustivo i predstavlja diskriminaciju po osnovu bračnog i porodičnog statusa.

„Neprimereno je da tako nešto bilo ko izjavi, a posebno kada se radi o ministru u Vladi kao nosiocu najviše funkcije. Iako članove Vlade i narodne poslanike štiti imunitet ne bi trebalo da, svojim izjavama, vređaju i omalovažavaju političke neistomišljenike ali ni bilo koga drugog. Verujem da bi izvinjenje donekle ublažilo težinu reči“, navodi Janković.

Da podsetimo, ministar Aleksandar Martinović je juče u Skupštini Srbije prozivao poslanike opozicije koji nemaju decu.

„Hoćete da sad nabrajamo ko od vas niti je u braku, niti ima decu, nego umesto dece hrani kuče, hrani mače, zlatnu ribicu i tako dalje“, rekao je Martinović obraćajući se poslanicima opozicije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari