Poverenica naprednjaka i škola demantovali da su učenici putovali na skup SNS u Areni 1Sedište SNS u Užicu/Foto:N.Kovačević

Užički odbori Stranke slobode i pravde i Demokratske stranke zahtevaju od Poverništva SNS u tom gradu da saopšti „ko je organizovao učenike Ekonomske škole u Užicu da autobusima odu na izbornu skupštinu SNS, koja je održana u subotu u beogradskoj Areni“.

Učenici su, kako se navodi u saopštenju tih odbora, išli na taj skup „uz novčanu naknadu od 2.000 dinara i sendvič“ o čemu, kako se dodaje, „danas bruji ceo grad“.

„Da li su užički srednjoškolci organizovani preko škole, direktora, od SNS-a delegiranih profesora ili su u pitanju stranački posrednici, mobilizatori, kao treća lica? Takođe, interesuje nas da li su u pitanju samo deca iz Ekonomske škole ili drugih užičkih prosvetnih ustanova?“, navodi se u saopštenju užičkih odbora SSP i DS.

„Ova situacija nam pokazuje da SNS u Užicu nema podršku naših sugrađana, jer da nije tako ne bi morala da, u jeku epidemije virusa kovid 19, srednjoškolcima popunjava zadate strančke kvote“, zaključuje se u saopštenju.

Navodeći da je u pitanju „potpuna neistina“, dr Jelena Raković Radivojević, poverenica SNS u Užicu i gradonačelnica, rekla je za Danas da „užički naprednjaci nisu organizovali odlazak učenika u Beograd, na skup u Areni“.

„Nismo organzovali odlazak učenika ni Ekonomske niti bilo koje druge škole u gradu, niti smo ikome išta plaćali. To je sramno i ne znam ko može tako nešto da saopšti“, poručila je Jelena Raković Radivojević.

Milica Prljević, direkorka Ekonomske škole, rekla je za Danas da ona „ne zna da su učenici išli na taj skup“ i navela da „ona i škola nisu organizovali takvo putovanje učenika“.

„Ne mogu da verujem da je to tačno. Niko me za to nije pitao. Škola ni ja to nismo organizovali i ne znam da li su učenici uopšte putovali na taj skup“, rekla je direktorka za Danas i navela da ona „nije članica SNS“.

„Valjda, niko ne može voditi decu nigde, a da ja to ne znam“, dodala je naša sagovornica i navela da „ne veruje u to da je iko iz te škole organizovano vodio učenike na skup SNS u Beograd“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari