Predlog Boška Obradovića kako zaštititi "patriotske intelektualce" 1foto FoNet Milica Vučković

Tri opozicione desne poslaničke grupe (Dveri, Zavetnici, Novi DSS-Poks) mogle bi da predlože deklaraciju o zaštiti borbe patriotskih intelektualaca za istinu, izjavio je Boško Obradović, vođa Dveri.

„Velika vest bila je saradnja pet opozicionih patriotskih političkih stranaka odnosno tri poslaničke grupe u Narodnoj skupštini u vezi sa reintegracijom KiM u puni ustavno-pravni poredak države Srbije i protivljenja uvođenju sankcija Rusiji“, naveo je Obradović na skupu u Medija centru, a prenela njegova stranka u saopštenu.

Sa tom saradnjom treba nastaviti, a jedan od sledećih zajedničkih koraka može biti upravo podnošenje Skupštini na usvajanje Deklaracije o zaštiti slobode misli i govora i borbe patriotskih intelektualaca za istinu, naveo je Obradović.

Ujedinjene patriote zajednički čine ne samo najveću opozicionu političku snagu u Srbiji danas, već i buduću vlast, tvrdi on, ali dodaje da „niko samostalno ne može da se izbori sa progonom“.

Predlog Boška Obradovića kako zaštititi "patriotske intelektualce" 2
foto: Medija centar, Dveri

„Samo zajedno možemo zaustaviti ovaj negativni trend. Zato nam je potreban Patriotski blok i ujedinjenje svih istinskih patriota. Potrebni su nam patriotski intelektualci, patriotski mediji i patriotske političke stranke. Naše vreme dolazi jer čitava Evropa i svet se okreću u desno, konzervativnim i tradicionalnim vrednostima, a patriotizam je ponovo u modi“, smatra Obradović.

Ovaj progon patriotskih intelektualaca u Srbiji doživljavam kao poslednji pokušaj neoliberalne prozapadne elite u Srbiji i njihovih mentora sa Zapada da se ovaj proces zaustavi, ali je to nemoguće, što pokazuju i nova istraživanja javnog mnjenja, dodaje lider Dveri.

Prema nejgovim rečima „vrlo je karakteristično da su poslednjih godina progonjeni mnogi srpski intelektualci, posebno profesori gimnazija i univerziteta, za verbalni delikt i slobodu misli i govora“.

Obradović je sve ovo izrekao na skupu u Medija centru u Beogradu pod nazivom „Pravda za istinu i slobodu – Deklaracija o zaštiti univerzitetskih profesora i prava na patriotizam“, na kome su, kako je saopštila njegova stranka učestvovali još Valentina Arsić Arsenijević, Bojko Bjelaković, Branimir Nestrović, Branislav Ristivojević, Drago Đorđević, Đorđe Čantrak, Ivo Strujić, dok se putem video linka obratio akademik Matija Bećković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari