Predsednik opštine Požega vređao odbornike 1Požega

Predstavnici opozicine odborničke grupe „Za našu Požegu – Milovan Mićović“ napustili su današnju sednicu SO Požega,.

Oni su to uradili zbog uvreda koje im je uputio predsednik opštine Milan Božić (SNS), ali i zbog toga što, kako su naveli, predsednica skupštine Zorica Mitrović (SNS) konstantno krši skupštinski poslovnik.

Odborničku grupu „Za našu Požegu – Milovan Mićović“ čini 13 odbornika DS, SPO, LDP i Grupe građana, dok su vladajući koaliciju ugovorili SNS i SRS, koju podržava SPS.

Gordana Stević, predstavnica te odborničke grupe, kaže za Danas da Zorica Mitrović, predsednica SO, konstantno krši poslovnik, uskraćuje pravo na repliku i ne dozvoljava odbornicima te grupacije da diskutuju o povredi poslovnika.

– Kada nešto uspemo da kažemo, predsednik opštine Milan Božić izađe za govornicu i počinje sa salvama uvreda. Na današnoj sednici nazvao nas je aligatorima, crknutim i besnim psima i tako dalje, a predsednica nije dozvolila da mi govorimo i da mu repliciramo – objasnila je Stevićka i dodala da su odbornici te grupacije u znak protesta odlučili da napuste sednicu.

Uvrede su usledile, kako objašnjava, tokom rasprave o predlogu da se članovima Opštinskog veća, umesto dnevnica po održanoj sednici, isplaćuju mesečne naknade od po 17.000 dinara. Ona je rekla da se njena odbornička grupa nije protivila tom predlogu, već je ukazala na nestručnost i nekompetentost opštinskih većnika.

– Znajući da ti ljudi nemaju nemaju dovoljno obrazovanja i da nisu dokazani u oblastima koje su važne za finkcionisnaje grada, smatrali smo da oni ne mogu i da nisu sposobni da odlučuju o tome. Jednostavno, ne vidimo kadar u Opštinskom veću koji bi mogao kompetentno da odlučuje, primera radi, o kulturi ili o obrazovanju u Požegi – rekla je Stevićka.

Danas je nekoliko puta pokušao da razgovara sa Milanom Božićem i Zoricom Mitrović, ali oni se nisu javljali na telefonske pozive.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari