Predsednik Srbije primio poslanika Bundestaga: Vučić se Bajeru žalio da Kurti ne poštuje obaveze 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas poslanika nemačkog Bundestaga i člana Odbora za spoljne poslove Petera Bajera.

U saopštenju iz predsednikovog kabineta se navodi da je Vučić istakao da je Nemačka veoma važan partner Srbije, ne samo u ekonomskom, već i u političkom smislu, te je zahvalio poslaniku Bajeru na nastojanju da se detaljnije upozna sa najnovijim događajima na Kosovu i Metohiji.

„On je ocenio da situacija, usled konstantnih jednostranih poteza i provokacije Prištine, nepotrebno eskalira. Takođe je naglasio da Aljbin Kurti uporno izbegava ispunjavanje obaveza preuzetih Briselskim sporazumom, što se pre svega odnosi na formiranje Zajednice srpskih opština, što bi Srbima na Kosovu i Metohiji donelo osećaj sigurnosti. Predsednik Vučić je rekao da Srbija ostaje posvećena politici mira i stabilnosti i regionalne saradnje“, piše u saopštenju.

Kako se zaključuje, dvojica sagovornika su razgovarali i o ekonomskoj saradnji Srbije i Nemačke, saglasivši se da je ona veoma napredovala u poslednjim godinama i da je dolazak nemačkih kompanija potvrda dobrih poslovnih mogućnosti koje pruža naša zemlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari