Predsednik Ugande na društvenim mrežama: Srbija je pristala da kupi našu kafu 1Foto: FoNet/Ana Paunković

Joveri Kaguta Museveni, predsednik Ugande, koji je 30. jula boravio u zvaničnoj poseti Srbiji, ima aktivne naloge na društvenim mrežama.

Evo, kako je na Instagramu opisao svoju posetu Beogradu.

„Zvanično sam otvorio Uganda Trade Hub (Uganda Connect) u gradu Beogradu. Srećan sam jer ovo čvorište dodatno jača naše bilateralne odnose i otvara put proizvodima Ugande u regionu Balkana, posebno našoj prerađenoj kafi.

U Srbiji i u ovom delu sveta piju se značajne količine kafe, pa želimo da promovišemo našu kafu da ovde dođe prerađena. Srećom, Srbija je pristala da kupi našu prerađenu kafu.

Takođe želim da se zahvalim Predsedničkom savetodavnom komitetu za izvoz i industrijski razvoj (PACEID) i drugim zainteresovanim stranama što su omogućili Ugandi da postigne ovu prekretnicu u promovisanju svojih poljoprivrednih proizvoda u svetu. Ova prekretnica nam takođe može pomoći da proširimo svoja krila u druge delove sveta“, napisao je Museveni u objavi.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Yoweri Kaguta Museveni (@kagutamuseveni)

Pozivam Srbe da sarađuju sa nama u dodavanju vrednosti našim poljoprivrednim sirovinama kao što su kafa, čaj i kakao, između ostalog. Afrikanci imaju mnogo problema jer ne dobijaju pravu vrednost od njenih proizvoda. Gubimo mnogo novca jer ne dodajemo vrednost ovim proizvodima, piše u drugoj objavi predsednika Ugande.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Yoweri Kaguta Museveni (@kagutamuseveni)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari