Predsednik Vučić održao hitan sastanak sa ministrima zbog odluke Kurtija da zabrani dinar 1Beograd, 27.5.2023. - Predsednik Srbije Aleksandar Vucic okupio je okupio je clanove Saveta za nacionalnu bezbednost na sednici u predsednistvu Srbije. (BETAPHOTO/MILOS MISKOV)

Premijer Kosova Allbin Kurti odbio je predlog SAD, EU i zemalja Kvinte i od sutra zabranjuje upotrebu dinara na Kosovu i Metohiji, zbog čega je predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras održao hitan sastanak u Predsedništvu sa pojedinim ministrima, kako bi se dogovorili o narednim koracima koje će Beograd preduzeti, saznaje Politika.

Na sastanku u održanom u Predsedništvu bilo je reči o narednim koracima koje će Beograd tim povodom preduzeti.

Postavlja se pitanje da li su i potezi Prištine, preporuke zemalja Kvinte i naknadna odluka Kurtija da ignoriše signale Zapada, samo deo političkog i unapred dogovorenog manevra sa ciljem da se nastavi progon Srba i podrška albanskim separatistima, navodi Politika.

Specijalni izaslanik za dijalog Srbije i Kosova Miroslav Lajčak izjavio je večeras novinarima u Prištini da će kosovska vlada sutra saopštiti informaciju u vezi uredbe Centralne banke o supenziji platnog prometa u dinarima.

„Pomenuli smo odluku Centralne banke Kosova, ali neću da budem portparol kosovske vlade. Biće informacija koja će vam sutra biti saopštena“, rekao je Lajčak, posle razgovora sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem, prenosi Kosovo onlajn.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari