Predstavnici koalicije "Srbija protiv nasilja" pozvali građane da blokiraju zgradu i ne dozvole sednicu RIK-a 1Foto: Screenshot/N1

Predstavnici liste „Srbija protiv nasilja“ nakratno su izašli iz zgrade Republičke izborne komisije (RIK) i obratili se okupljenima.

Jedan od nosioca ove lsite Miroslav Aleksić rekao je da su predali zahteve RIK-u za poništavanje izbora u Beogradu.

„Predali smo sve naše primedbe, dokaze, snimke i sve ono što treba da vidi RIK, pod kojim uslovima su juče održani izbori i kako je brutalno vršena krađa na izbornim mestima, kako su dovoženi ljudi iz Republike Srpske i Bosne“, naveo je Aleksić.

On je rekao da šef RIK-a nije znao da im odgovori ni na jedno pitanje koje su ostavili, uključujući i to kako je ministar policije BiH došao da glasa u Beogradu.

Alesić je dodao da su oni rekli da to nije u njihovoj nadležnosti, ali da će dati na postupanje njihove zahteve.

„Mi kao poslanici ostajemo u ovoj zgradi sve dok se ne ponište izbori u Beogradu zbog nepravilnosti“, naglasio je Aleksić. 

On je obavestio okupljene da je sednica RIK-a zakazana za 21 čas.

Aleksić je tim povodom pozvao da građani blokiraju zgradu RIK-a spolja, a da će oni to učiniti iznutra i da ne dozvole tu sednicu RIK-a.

Nakon toga, Marinika Tepić je obavestila okupljene da će se oni ponovo obratiti posle 21 časa, odnosno nakon te zakazane sednice RIK-a.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari