Pretnje smrću Borisu Tadiću na ulicama Beograda i Banjaluke 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Pretnje i poruke mržnje upućene bivšem predsedniku Srbije i lideru Socijaldemokratske stranke Borisu Tadiću pojavile su se danas na ulicama Beograda i Banjaluke.

Na grafitima koji su bili ispisani na zidovima u beogradskim naseljima Dorćol i Vračar pisalo je: „Smrt Borisu Tadiću“, preneo je portal Nova. rs.

U isto vreme, na ulicama Banjaluke pojavile su se nalepnice s uvredljivim sadržajem na kojima je pisalo: „Umri majci“.

U međuvremenu, neko je prekrečio grafite u Beogradu.

Portal piše da se pretpostavlja da pretnje imaju veze sa presudom Ratku Mladiću u Haškom tribunalu, gde mu je potvrđena doživotna kazna zatvora.

Mladić je, nakon 15 godina skrivanja, uhapšen u maju 2011. godine, kada je Tadić bio predsednik Srbije.

– Kada  je Vučić meta kritike, prave se celodnevne emisije o takozvanom „državnom udaru“, kada pojedinim opozicionarima bude upućena optužba da su lopovi, takođe se podiže ogromna medijska prašina, dok pretnje smrću Borisu Tadiću ostaju gotovo bez ikakve pažnje. I to se ne dešava prvi put, poručuju za Danas onlajn u Socijaldemokratskoj stranci, upitani kako komentarišu pretnje smrću lideru SDS i bivšem predsedniku Srbije Borisu Tadiću, koje su se danas pojavile na ulicama Beograda i Banjaluke.

Kako naglašavaju u Tadićevoj stranci:”Kada Vučić pred UN govori kako “smo završili saradnju sa Hagom“, da li zaboravlja da su on i njegova SRS učestvovale u nasilnim protestima i rušenju Beograda povodom te iste saradnje? Da je prelepljivao tablu Zorana Đinđića tablom Bulevar Ratka Mladica? Dosta je bilo licemerja i kukavičluka””.

TV N1 je preneo na svom portalu da je Tadić dobio opasne pretnje u vidu grafita u Beogradu, ali i nalepnica u Banjaluci.

Pretpostavlja se da takvi napisi imaju veze sa presudom Ratku Mladiću u Haškom tribunalu, gde mu je potvrđena doživotna kazna zatvora.

Na grafitima koji su bili ispisani na zidovima u beogradskim naseljima Dorćol i Vračar stajalo je: „Smrt Borisu Tadiću. U isto vreme, na ulicama Banjaluke pojavile su se nalepnice s uvredljivim sadržajem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari