Privremeni vođa Vulinovog Pokreta socijalista Bojan Torbica: Jankovića optuživao za pljačku građana, debatovao sa opozicijom i podržavao medije 1foto: Printscreen/YouTube/KTV Zrenjanin

Aleksandar Vulin, novi direktor BIA, vođenje „Pokreta socijalista“ poverio je do kongresa stranke potpredsedniku PS-a Bojanu Torbici, koji je u ovoj stranci bio i na funkciji predsednika vojvođanskoj ogranka i člana predsedništva.

Vulin je danas podneo ostavku na mesto predsednika stranke nakon više od deceniju vođenja Pokreta socijalista, zamrzao funkciju, a Torbica će organizacijom upravljati do kongresa stranka na kome će biti izabrano novo rukovodstvo.

Torbica je počeo kao odbornik u Skupštini opštini Temerin, a mandat je dobio u na koalicionoj listi sa Srpskom naprednom stranku, a nakon toga je i imenovan za pomoćnika gradonačelnika Novog Sada zaduženog za privredu. Tada podnosi ostavku na odborničko mesto, ali u lokalnu skupštinu biva ponovo biran na izborima održanim 2020. godine.

Dosadašnji potpredsednik Pokreta socijalsita u dosadašnjoj poslaničkoj bio je član niza odbora, a u aktuelnom sazivu je deo Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomukacije, kao i član Delegacije u Parlamentarnoj skupštinI Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi. Predsednik je u grupi prijateljstva sa Kubom.

Tokom jednog od skupštinskih obraćanja 2016. godine kritikovao je tadašnjeg zaštitnika građana Sašu Jankovića da „krade građane Srbije tako što uzima platu od 3000 evra koju nije zaradio“, dodavši da Janković ima „štetno političko dejstvo“.

Nepoznate osobe su ga 2017. godine napale u severnom delu Kosovske Mitrovice. Oni su, kako je isticao šef operative Kosovske policije za region sever Željko Bojić, izašli iz automobila novosadskih tablica u blizini motela „Beli dvor“ s fantomkama na licu i Torbici nanele lakše povrede.

Čest je gost zrenjaninske lokalne televizije „KTV Zrenjanin“ i u kojima učestvuje i u debatama sa opozicionim političarima i intelektualcima – poput Biljane Stojković, Vladana Glišića, Aleksandra Olenika, Koste Čavoškog…

Privremeni vođa Vulinovog Pokreta socijalista Bojan Torbica: Jankovića optuživao za pljačku građana, debatovao sa opozicijom i podržavao medije 2
Torbica u debati sa Biljanom Stojković; foto: Printscreen/YouTube/Bez Cenzure – Zvanični kanal

U jednom od prethodnih pojavljivanja na ovoj televiziji isticao je da mu je „žao što Aleksandar Vulin nije deo nove Vlade, ali da najbitnije da se prati politika Aleksandra Vučića.

Davao je javnu podršku ovoj televiziji, ali i medijskoj kući SRBIN.info.

Povodom, kako je govorio, cenzure emisije u kojoj se spominju Jasenovac i stradanja Srba u NDH i ratovima devedesetim, a objavljenoj na Jutjub kanalu SRBIN.info, Ministarstvu za kulturu i informisanja postavio je pitanje kako će reagovati povodom „ove cenzure i šta će preduzeti da se ovakvi incidenti viđe ne ponavljaju“.

Jedan od „cenzurisanih priloga“ bio je onaj sa izjavom tada ministra odbrane Aleksandra Vulina, koji je Jutjub označio kao „govor mržnje“.

Ovaj je političar rođen u Novom Sadu, 1974. godine, u kome je i diplomirao pravo. U Temerin se seli 2002. godine, i postaje direktor Radio Temerina, da bi nakon toga postao direktor Doma kulture Lukijan Mišicki.

Danas živi u Bačkom Jarku, u Temerinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari