Produženo važenje registracije vozila s oznakama srpskih gradova sa Kosova 1Foto: EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Vlada Srbije usvojila je Uredbu kojom će biti omogućeno produženje registracije motornim vozilima sa srpskim oznakama gradova s Kosova i Metohije.

Radi se o Uredbi o posebnim uslovima važenja registracije motornih vozila koja imaju registarske oznake gradova i opština na području Kosova, a koja danas stupa na snagu.

Kako je saopštila Vlada Srbije, usvajanjem ove uredbe svim vozilima sa oznakama КM, PR, GL i imenima drugih srpskih gradova na području Kosova biće produžena registracija od sada pa nadalje.

„Ova vozila će moći, kao i do sada, da se nesmetano kreću u saobraćaju, uz posedovanje obavezne polise osiguranja i dokaza o tehničkom pregledu vozila, ne starijem od godinu dana. Vlada je odluku donela u skladu s propisima o registraciji motornih vozila nadležnih organa Republike Srbije, kao i dogovorom postignutim u okviru dijaloga izmedju Beograda i Prištine o sprečavanju eskalacije situacije i nastavku traganja za trajnim rešenjem po pitanju registarskih tablica motornih vozila na prostoru AP Кosovo i Metohija“, navodi se u odluci Vlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari