Protest "1 od 5 miliona" u Somboru četvrtkom - za distancu od desničarske note 1Foto: BETAPHOTO EMIL VAS

Na Trgu svetog trojstva, popularnom Ćelavom trgu, u četvrtak u 18 časova biće organizovan protest u okviru inicijative #1 od 5 miliona.

Somborci su se do sada okupljali na protestima subotom, ali je deo građana bio nezadovoljan što su okupljanja poprimila isuviše desničarsku notu, što je odbijalo neke govornike, a nekima je smetalo i što su se u prve redove ubacili bivši članovi SNS, Treće Srbije, pa i pripadnici DB.

– Dosadašnji protesti nisu bili organizovani u okviru inicijative #1od5 miliona i njih su prisvojili određeni pojedinci. Somborci će se okupiti u četvrtak da bi se distancirali od te kvazi organizacije koja nije zvanična i legitimna – kaže za Danas Darko Vuković, Somborac, koji je deo medijskog tima protesta #1 od 5 miliona u Vojvodini.

Na protestu u četvrtak govoriće organizatorka protesta u Novom Sadu Tea Vukadin, balerina Narodnog pozorišta Bojana Leko i politikolog Boban Stojanović, 7. marta govoriće glumac Branislav Lečić i novinar Srđan Škoro, a 14. marta reditelj Janko Baljak i profesor Čedomir Čupić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari