Protest DSS-a 18. aprila u Novom Sadu zbog izgradnje nove crpne stanice 1Novi Sad Foto: Pixabay/Danilography (ilustracija)

Novosadski odbor Demokratske stranke Srbije (DSS) najavio je da će u čevrtak, 18. aprila organizovati u tom gradu „Protest protiv smrada“ zbog kako se navodi, izgradnje nove glavne crpne stanice kod Žeželjevog mosta.

DSS je u pozivu dostavljenom pre svega stanovnicima naselja u blizini lokacije na kojoj će biti izgradjena crpna stanica, naveo da taj objekat „treba da prikupi svu novosadsku kanalizaciju na jednom mestu, a potom da je neprečišćenu ispušta u Dunav“.

„Novi ispust je planiran još bliže zgradama od postojećeg, a stanovnici okolnih zgrada će biti izloženi nesnosnom smradu. Time gradska vlast hoće da očisti ekskluzivnu lokaciju za hotel i zgrade u Radničkoj ulici za velikog investitora, a kod nas da preseli sav smrad“, naveo je DSS.

Stranka je zatražila i da se najpre izgradi odvodni cevovod i ispust kod lokacije budućeg prečistača, pa tek onda pusti u rad nova glavna crpna stanica.

Protest u organizaciji DSS biće održan u četvrtak u 18 časova na uglu Beogradskog keja i Marka Miljanova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari