Inspektor koji je navodno pretio Arsenijeviću daje izjavu u policiji, ispred zgrade okupljeni građani 1Arhivska fotografija Foto: BETAPHOTO/ARMENIJA ZAJMI BESEVIC/DS

Nekoliko desetina građana, među njima i zaposlenih u pojedinim institucijama, okupili su se ispred suda i jednog od ulaza u Policiju Kosova, prenosi KoSSev, koji dodaje da su njihovim novinarima mnogi nezvanično rekli da im razlog skupa nije poznat, ali je u međuvremenu potvrđeno da u stanici izjavu daje opštinski inspektor N. R. kojeg je juče zbog navodnih pretnji prijavio lider GI „Srpski opstanak“ Aleksandar Arsenijević.

Advokat Nebojša Vlajić u izjavi za KoSSev portal kaže da se N. R. sam javio u policijsku stanicu.

„Došao je po svojoj volji jer je želeo da se razjasni ova situacija, koju on ničim nije izazvao i koja mu nanosi samo neprijatnosti“, kazao je Vlajić.

Među okupljenima je i odbornik u odbornika iz kosovske opštine Severne Mitrovice Dragiša Maksimovića.

U krugu policijske stanice nalazi se i nekoliko pripadnika KP koji su u međuvremenu i zatvorili kapiju na kojoj ulaze vozila. Jedna od učesnica okupljanja je po dolasku pitala zašto nisu ispred kapije policijske stanice, rekavši im da treba da se spuste tu. Međutim okupljeni se i dalje nalaze šest do sedam metara iznad stanice, piše KoSSev.

Situacija je mirna, a policija preusmerava saobraćaj na drugu ulicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari