Prvanović: Patrijarh Porfirije da posreduje u formiranju komisije za izlazak iz postizborne krize 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/DS)

Član Nadzornog odbora za izbornu kampanju Slobodan Prvanović zamolio je danas poglavara Srpske pravoslavne crkve patijraha Porfirija u otvorenom pismo, da okupi sve bitne političke lidere oko ideje da se formira nezavisna i nepristrasna komisija za izlazak iz postizborne političke krize.

„Sastavljena od uglednih i stručnih ljudi ona bi, zarad smanjivanja tenzija u društvu i osnaživanja države, razmotrila pitanje regularnosti prethodnih izbora i dala preporuku šta i kako treba, ili šta i kako ne treba, da se radi u pogledu prethodnih ili budućih izbora“, naveo je Prvanović.

On je naveo da se na ovaj način Crkva ne bi mešala u politiku, već bi time nadomestila nepostojanje institucija sa nespornim autoritetom, što bi bio nemerljiv doprinos u procesu ozdravljenja društva.

„Narastajuće tenzije nakon prošlih izbora ne mogu da dovedu do bilo čega dobrog. Кao što znate, deo našeg društva smatra da su izbori bili neregularni i da treba održati nove, koji bi bili organizovani i održani u skladu sa svim principima savremenog civilizovanog sveta“, naveo je Prvanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari