PSG: Ako dođe do odlaganja grejne sezone neophodno korigovati cene grejanja 1Foto: Miroslav Dragojević

Predsednik beogradskog odbora Pokreta slobodnih građana (PSG) Vladimir Pajić upozorio je da je, ukoliko dođe do odlaganja grejne sezone, kako su danas najavili pojedini funkcioneri, neophodno da se i koriguju cene grejanja, da se ona umanji procentualno za dane kada neće biti te usluge, saopštila je ta organizacija.

Građani nisu krivi za situaciju u energetskom sistemu Srbije već je postojeće stanje izazvano neprofesionalnim upravljanjem i raznim malverzacijama koje ne mogu biti u potpunosti prebačene na račun stanovnika Beograda i drugih gradova, rekao je Pajić.

Kako je istakao, građani cele godine plaćaju punu cenu koja im je propisana za grejanje i računaju na početak grejne sezone 15. oktobra, bez obzira na temperaturu i meteorološku situaciju, tako da ukoliko do odlaganja dođe, računi moraju biti umanjeni.

Zbog ovakve mere može se očekivati da građani koji imaju alternativne načine dogrevanja povećaju potrošnju struje, pa do planirane uštede energije na koju vlast računa, neće doći, ali će ta „ušteda“ biti dodatni trošak građanima koji su već platili svoje obaveze, zaključio je Pajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari