PSG: REM nema legitimitet da odlučuje o dodeli nacionalnih frekvencija 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Pokret slobodnih građana (PSG) ocenio je danas da Regulatorno telo za elektronske medije (REM) nema legitimitet da odlučuje o dodeli nacionalnih frekvencija i pozvao da se za taj posao formira nezavisna međunarodna komisija, čije članove će paritetno izabrati vlast i opozicija koji će sprovesti konkurs u interesu građana Srbije.

Kako se navodi, PSG je istakao da u prilog tome govore i izveštaji Evropske komisije o Srbiji u kojima je konstatovano da REM radi isključivo u službi vlasti.

„Smatramo da se pre dodele nacionalnih frekvencija mora promeniti Zakon o elektronskim medijima, kako bi se vratila odredba po kojoj niko ne može biti vlasnik dve televizije koje imaju nacionalnu pokrivenost. Sada su dve televizije (B92 i Prva) u vlasništvu Srđana Milovanovića, čiji brat Zvezdan Milovanović je visoki funkcioner Srpske napredne stranke“, naveo je PSG.

U saopštenju se ističe da je dokaz da će REM i ovog puta uraditi posao „onako kako odgovara vladajućem režimu“ to što poslednji raspisani konkurs obuhvata četiri popunjene frekvencije, ali ne i petu na kojoj je ranije bila Televizija Avala, a koja nije nikome dodeljena nakon gašenja te televizije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari