"Pun gas propagande": Sagovornici Danasa o nastupu Dijane Hrkalović u Hit tvitu 1Foto: Printscreen/Pink TV

Arogantni napad Dijane Hrkalović na opoziciju tokom predizborne kampanje, najbolje odražava šta je Vučićeva Srbija. Pun gas propagande u emisiji Hit tvit na Pinku je trešnja na vrhu torte koja se umesila za 17. decembar, kažu sagovornici Danasa povodom izjava Dijane Hrkalović, bivše državne sekretarke MUP kojima je diskreditovala opoziciju.

Hrakalović je tokom emisije pokazivala odštampane fotografije opozicionih lidera, koje su već tabloidi svojevremeno objavili, predstavljajući ih kao navodni dokaz da se ne bore protiv nasilja, da su umešani u korupciju, nameštanje tendera….Podršku tom njenom nastupu davali su vodeteljka Pinka Jovana Jeremić i urednik Informara Dragan J. Vučićević.

Dragomir Anđelković, politički analitičar, za Danas kaže da arogantni napad Dijane Hrkalović na opoziciju tokom predizborne kampanje, najbolje odražava šta je Vučićeva Srbija.

– Radi se o sistemskoj simbiozi politike-kriminala-policije-biznisa-medija, u kojoj je sve moguće, što koristi ovdašnjem lažnom caru. Kada njemu odgovara neko je mafijaš, a pre toga je bio veličan kao vrhunski profesionalac, da bi posle dobio ulogu ogoljenog partijskog jurišnika. U SNS kadrovskoj pandorinoj kutiji svako je ono što u nekom trenutku zatreba Vučiću, samo je širenje društvenog zla konstanta – naveo je on.

A pravnik Milan Antonijević smatra da su Hit tvit i Pink u nedelju dali svoj maksimum kako bi sedam dana pred izbore kreirali iskrivljenu i najgoru sliku Srbije, i time dokazali odsustvo medijskih sloboda.

– Videli smo politički progon protivnika vlasti koji nisu mogli odgovoriti jer ih niko nikada nije ni zvao u taj studio Pinka. Te večeri su svi u studiju, od Dijane Hrkalović, protiv koje se vodi krivični postupak za najozbiljnija krivična dela organizovanog kriminala, do drugih pokazali odsustvo želje za dijalogom i dali završni pečat izbornoj kampanji, bili su trešnja na vrhu torte koja se umesila za 17. decembar. Posle ovog najtamnijeg dana mora doći svetlo i to država i najviši državni organi, nakon što izuče naš Ustav, moraju omogućiti što pre, već u narednim danima – kaže on za Danas.

Dok kopredsednica Zajedno Biljana Stojković pretpostavlja da je Dijana Hrkalović dobila zadatak koji je morala da obavi s obzirom na sopstvene krivične prijave i nanogice.

– Jasno je da je sve to deo predizborne kampanje sa ciljem da se smanji izlaznost na izbore i to među ljudima koji bi glasali protiv SNS i Aleksandra Vučića. Naravno, svaka sumnja u kriminalne radnje mora biti ispitana i tu ne sme biti razlike između opozicije i vlasti, a za to nam je potrebno nezavisno tužilaštvo i sudstvo – navodi ona za Danas.

Kako dodaje, ključne promene moraju da se dese upravo u tom aspektu ukoliko želimo društvo i državu pravde.

– Ovo, međutim, što su priredili u Hit tvitu u vreme kampanje, potpuno je suprotno principu vladavine prava. Umesto u institucijama, optužbe se vode pred kamerama, bez mogućnosti bilo koga od nas da reaguje i komentariše navode. Sramno je, zaista. Zanimljivo je da, osim što smo uskraćeni za reakciju, u režimskim medijima nema ni govora o kriminalu, korupciji i mafijaškom delovanju naprednjačke klike. Dakle, ovo je pun gas propagande – zaključuje Stojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari